Pazartesi, Temmuz 15

Yabancı Kuralı Değişmesin




Bir kere de önceden belirlenen kurallara göre oynayalım şu oyunu. Çok zor olmasa gerek.

Kuralın yanlışlığı ve saçmalığı üzerine tartışmak mümkün. Ama bu, bugünün konusu değildi. Geç kaldınız. "Hallederiz ya" ekolü iflas etmiştir. Ya da iflas etmedi henüz ama artık iflas etsin. Aylar öncesinden konulan, içeriği belli olan bir kural Türkiye'de uygulamaya geçtikten sonra tartışılıyor. Saçmalıktan başka bir şey değil.

Kural bellidir. 6 yabancı sahada yer alacak. Bu kuralı siz istiyorsunuz diye TFF değiştirmemeli. İnşallah değiştirmez. Ünal Aysal'dan gidelim. Kuralı bile bile Drogba'yı Sneijder'i getirip, şovunu yaparken bunları da planlayacaktı. Bilemiyorsan, plan yapamıyorsan çıkıp da "TFF istifa etsin" demeyeceksin.

Sözüm Yıldırım Demirören federasyonundan dışarı... Diyelim ki bir federasyon çok güzel işler yaptı. 2.Lig'de, 3.Lig'de yer alan kulüplere, futbolculara yönelik başarılı işler yaptı. Organizasyonlar düzenledi, sahalar yaptı. Ama yabancı sayısını 6'da tutu diye bir kulüp başkanı istifaya çağırıyor. Bu ülke futbolunun tek sorunu yabancı sayısı mı? Bu ülkede TFF başkanını istifaya çağırmak için kulüplerin haz etmediği bir şeylerin gerçeklemesi mi gerekiyor? Hatta kulüplerin de değil, Kulüpler Birliği'nin. Hatta belki de İstanbul kulüplerinin.

Türk futbolunu yönetmek için kurulan kurumun adı TFF'dir. Doğrusuyla, yanlışıyla, sevabıyla, günahıyla. Türk futbolunu Kulüpler Birliği yönetmesin. Hele hele 3 büyükler hiç yönetmesin. Süper Final zamanı çıkan "Oyun devam ederken kural mı değişir" tepkisini yine ortaya koymanız gerekir. Bir kez olsun; kurallar uygulamaya geçtikten sonra tartışılmasın.

Hiç yorum yok: