Çarşamba, Haziran 6

About a Girl


Almanlar sert ve renksiz olarak tarif edilse de iş sinemaya geldi mi her insana ulaşabiliyorlar. Filmin türü önemli değil Yeri geliyor Untergang da yapıyorlar, yeri geliyor izlenebilir bir komedi de çıkıyor.

About a Girl (herhalde öyledir) adından da anlaşılabileceği gibi bir ergen kız hakkında. Fakat cinsiyet önemli değil. Nirvana şarkısı göndermesi olsa da bir yandan About a Boy benzerlikleri de var.

Filmin yıldızı ve filmi film yapan, başroldeki Jasna Fritzi Bauer... Harika bir genç oyuncu bulduğumu sanmıştım, ne de olsa 15 yaşındaki bir karakteri oynuyordu. Herhalde 20'lerine basmamıştır. Fakat kendisi film çekildiğinde (2014) 25 yaşındaymış. Daha da mı iyi, yoksa negatif bir durum mu bilemedim. Yine de filmi adeta sırtladığını kabul etmek gerek.

Vizyonda ve televizyonda denk gelmenin zor olduğu, festivallarde gösterilmeyecek, Ekşi'de başlığı bile olmayan güzel bir film. İzlemek herkese nasip olmaz. Bana denk geldiği için mutluyum. Zaten işin içinde ergenler olsun, yeter. Bir de Almanlar yapınca keyif artıyor.

Hiç yorum yok: