Pazar, Mayıs 11

Euro 2008 Milli Takım

Fatih Terim, aday kadroyu açıkladı. Seçimleri tartışılacak cinsten. 2006 yılında Fenerbahçe'de hiç şans bulamayan Can Arat'ı kadroya almıştı Terim. Her zaman Can'ın iyi oyuncu olduğunu düşünmüşümdür, seçimini küçümsemek için söylemiyorum ama eğer o Can milli formayı giydiyse bu Emre Güngör'ün de giymesi gerekirdi. Savunmada uyumlu oyuncuların olması çok önemlidir, keza Servet'le harika bir uyum yakalamışlardı. Bu sene Fenerbahçe'nin avrupa kupalarındaki başarısı dünyaca ünlü bir sürü forvete karşı süper mücadele etmiş Lugano ve Edu'nun uyumunda gizliydi.
Bana göre Önder Turacı'nın daha hızlısı olan, bunun haricinde ne stoper olarak ne de bir bek olarak kendini kanıtlayamamış İbrahim Kaş'ın da seçilmesini tuhaf buluyorum. Ne sezon içinde ne de oyun içinde istikrar ve devamlılığı olmayan Colin'in de milli takıma çağrılması pek doğru değil, hele hele Mehmet Topuz gibi çok yönlü ve fizik açıdan çok üstün bir oyuncunuz varsa.
Milli takımın sol bekinde belli ki Hakan Balta oynayacak, o seviyede olduğunu sanmıyorum. Nasıl ki bir sürü ortasaha oyuncumuz varken Aurelio Türk yapılıp takıma çağrıldıysa aynısını bir sürü sol bekimiz varken çağrılması gerektiğini düşündüğüm Vederson için de söyleyebilirim.
Ümit Karan'ın gol vuruşlarındaki kalitesi ve bitiriciliği çok üst düzey oyuncularla kıyaslanacak cinsten. Çağrılmaması ahbap-çavuş ilişkilerinden başka birşeyi getirmiyor aklıma. Semih veya Mehmet Yıldız çağrılmalıydı, gol kralının tercih edilmesi normal. Halil Altıntop'un yerine Mehmet Yıldız alınsaydı kimse bu tercihi sorgulamazdı heralde, öyle bir adam Halil. Mevlüt'ü hiç izlemedim, Fransa Ligi'nde 13 gol büyük iş, çağrılmasına anormal diyemem.
Teknik adam tercihlerini kafamda yorumlarken "mutlaka bir bildikleri vardır" diye düşünürüm ama Ümit ve Mehmet Topuz'un çağrılmaması milli takımın başındaki adamın bu işteki yeterliliğini tartışılabilecek kadar radikal kılıyor. İyi ve formda bir Emre her zaman oynar milli takımda ama Emre ne iyi ne de formda.
Ve kaleciler. Formsuz olmasına rağmen Volkan ve tecrübeli Rüştü doğru isimler ama Tolga'yı anlayamıyorum. Üçüncü isim ya Serdar ya da Aykut olmalıydı. Hatta Serdar ve Aykut, Rüştü veya Volkan'dan birine tercih edilebilecek kadar da formdalardı.
Şimdiden karamsar olmamak lazım ama hem grubumuz zor hem de iyi oyunculara rağmen takımın kimyası bozuk. Bekleyip göreceğiz.

Hiç yorum yok: