Pazartesi, Mayıs 26

Türkiye 2-3 Uruguay

Milli takım hiç mi hiç tat vermiyor Euro 2008 öncesinde. Bir kere hemen hemen her yan topa rakip vuruyor. Bu maçta bence fazla konsantrasyondan ötürü oldu bu. Adamı kaçırmayayım derken topu az önemsediler. Nihat tek forvetli sistemde en uçtaki adam değil. O tuhaf gol haricinde hemen hemen olumlu birşey yapmadı desek yeridir. Bu formatta oynayacaksak Semih en ideali ama La Liga'da 18 gol atmış adamı nasıl kenarda oturtursunuz onu bilmiyorum.
Dolayısıyla hem bizi orta alanda eksiltmeden hem de Nihat'ı kullanarak bir oyun şablonu oluşturmak gerekiyor. Galatasaray'ın ligin sonlarında oynadığı oyuna benzer bir oyun oynayabilir milli takım. Ümit Karan'ın takım savunmadayken sağ kulvara kayarak orta alanı kalabalıklaştırması, hücumdayken de öndeki pivota yardımcı olması rolünü Nihat pekala üstlenebilir. Semih de diğer santrfor olarak görev yapar. Solda Arda zaten bu göreve alışık. Ortadaki üçlüden birinin hala Tümer olması gerektiğini düşünüyorum.
Tabii bunlar benim yalan yanlış düşüncelerim. Önemli olan hocanın ne düşündüğü. Şimdilik görünen o ki düşündüğünü yapamıyor milli takım.

Hiç yorum yok: