Cuma, Mayıs 30

Türkiye 2-0 Finlandiya

Hücum hattında özellikle de ilk yarıda iyi görünmemiz, 4-3-3'e dönen 4-5-1 de en uçtaki adamın Nihat olamayacağı gerçeğini değiştirmiyor. Baktığımız zaman Nihat yine olumlu işler yapamadı. Kimse de kızmasın ona, Vilarreal'de 18 tane atarken farklı bir sistemde oynuyordu. Mehmet Demirkol'un da dakika 80 olmasına rağmen ısrarla Semih'le yanyana görmek istemesinin sebebi de bu. Onun dışında Emre, Hamit ve Marco'dan oluşan 3'lü blok gayet diriydi. Ama genelde Emre hariç dikine oynayan yoktu, o da Mevlüt'ü kaçırdı bir iki pozisyonda. Bu üçlüden birinin Tümer olmasını isterim çünkü oyunun sıkıştığı anlarda ki dün bunu Finlandiya önde basmadığı için çok gördük, oyunu açacak yaratıcı oyuncudur Tümer. Bu durumda Sabri kulübeye Hamit onun yerine geçer.
Arda-Tuncay seçimini rakibe göre yapmalı Terim. Portekiz maçı için Tuncay belki daha iyi bir seçim olabilir ama mutlak galibiyet istediğimiz maçlarda daha teknik Arda seçilmeli diye düşünüyorum. Yine de bu iki oyuncu da geride ne iyi ne kötü olan Balta'ya yeterli desteği vermeliler, özellikle Portekiz maçında. Mevlüt koşu yoluna top atıldığı zaman etkili olan, geniş alan oyuncusu. Dün sevdiği topları aldı ve ben bu maçı herkesin Mevlüt'ün tarzını tanıdığı maç olarak nitelendiriyorum. Nihat'ın onun bölgesine geçmesi ve Semih'in ilk 11'de başlaması en doğrusu olacaktır. Portekiz maçına böyle başlayacağmızı düşünüyorum.
Defans yine dökülüyor. Hele ilk yarıda 3 tane Finli'nin vuramadığı bir top vardı ki, değil Portekiz İsviçre bile bunları affetmez. Gökhan Zan çok ağır. Servet'in 8 gün sonraya kadar daha da toparlanacağını düşünürsek, Emre Güngör'le beraber oynamalı. Emre daha çabuk ve kesici. Ama 3 maça da ilk 11 başlayan Gökhan belli ki Terim'in ilk tercihi.
Ve Semih... Attığı gol çoğu insan için hiçbirşey ifade etmeyebilir. "Beleşçi işte, boş kaleye atar anca" gibi düşünenlerin çoğu Flippo Inzaghi'nin kariyeri boyunca attığı bir araba golü şansa bağlayanlardır. Durması gereken yeri çok iyi biliyor, golden önce yaptığı koşuda ofsayttan kurtulup tekrar ceza alanına depar atması pozisyon bilgisini gösteriyor. Çok daha fazla şansı hakediyor. Bu formatta, onsuz galibiyet alacağımızı sanmıyorum.
Ama dediğim gibi bunlar benim yalan yanlış düşüncelerim. Hocanın ne düşündüğü önemli. Dün sanıyorum biraz daha düşündüğüne yakın oynadık. Ha yeterli mi, bence değil.

Hiç yorum yok: