Salı, Temmuz 1

9 yıl öncesi

Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda MTK ile eşleşti Fenerbahçe. Rakip tanıdık maalesef. Kuradan önce çıkmasını istediğim en son takımdı açıkçası, o çıktı, hayırlısı olsun. 15-0 yensek bile tatsız hatıralar canlanacak. Bari biz yapalım o işi.
***
9 yıl önce o sezona Proton forma reklamı ile başlamıştık. Kadroda Sergen falan vardı bir önceki sezondan kalma. Benim her fırsatta savunduğum ama ligde yanılmıyorsam sadece İstanbulspor, Antalyaspor ve Trabzonspor'a gol atan Suleyman Oulare, senenin en değerli golünü atacak Johnson'un yanında eşantiyon bardak misali verilen Preko ve Abdullah ile Ogün transfer edilmiş, teknik direktörlüğe de Rıdvan Dilmen getirilmişti. Depremden kafayı üşüten Murat Yakın da kadroda idi. Hastası olduğum, derbilerin sessiz sedasız golcüsü Viorel Moldovan da takımda en güvendiğim isimdi.
***
Macaristan'daki ilk maça dair hatırladığım gereksiz detaylar var. İlki Alpay Özalan'ın (bir de onu transfer etmiştik doğru ya) formasının arkasına Alpay yerine Aplay yazılmış olmasıydı. O zamanlar sadece avrupa kupası maçlarında forma arkasına isim yazılıyordu. O sene de zaten forma sırtlarında sadece numaraların olduğu son seneydi. Ayrıca Preko'nun bir şutu da direkten dönmüştü.
***
Kadıköy'de baskılı oynamıştık ama ikinci yarıda yine yanılmıyorsam Kenesei ya da Henesei'nin attığı iki golle elenmiştik MTK'ya. Rüştü bir avrupa kupası maçını daha boş geçmemişti. 2-0'dan sonra çok net gol pozisyonları bulmuştuk ama nafileydi artık.
***
Rıdvan Dilmen istifa etmişti maçtan sonra. Bu istifanın MTK'ya elenmemizle bir ilgisi yok demişti bir de. Neyle ilgiliydi acep?

Hiç yorum yok: