Çarşamba, Temmuz 30

Perde açılıyor

Sezon ciddi olarak bugün başlıyor Fenerbahçe için. Çünkü bundan sonra hazırlık maçı yapacak aralık bulabileceğini sanmıyorum. MTK serisi lehimize biterse bir hafta sonra zaten 3.önelemeyi oynayacağız.
***
5 senedir bu takımda olup da bir tane taraftara bile güven vermeyen, oyununun üzerine bir tuğla ekleyemeyen Selçuk diye bir adam var Fenerbahçe'de. Yönetim fellik fellik önlibero aradığına göre Volkan Babacan'a duydukları güveni Selçuk'a duymuyorlar burası kesin. E pek de haksız sayılmazlar. Ağır, durağan, sık pas hatası yapan ve bence bu mevki için fazla tembel bir oyuncu Selçuk. Ama işte şu anda takımın en kilit ismi. Maldonado'nun hiç düşünülmediğini göz önüne alırsak ki bence Aragones fazla çabuk sildi bu oyuncuyu, Selçuk iyice alternatifsiz. Kaldı ki çift forvet, üstüne Alex, üstüne bir de Uğur ve Kazım orta sahanın gardını fazla düşüren bir oyun yapısı içinde olmasını sağlıyor takımın. MTK'yı hayatımda iki kere izledim sadece o da 1999 senesindeydi, oyun yapılarını hiç bilmiyorum ama muhakkak kalabalık olacaklardır orta alanda.
***
Bütün bunları üstüste koyduğumuzda bu maçı çantada keklik görmüyorum. Emre'nin oynamasını isterim çünkü takımın savunma gücünü artıracaktır orta alanda ve pas trafiği de daha efektif olacaktır, ancak hazır mı oynar mı muamma. Fenerbahçe savunması geçen sene çok parlak maçlar çıkardı, bunu sezonun açılış maçı olarak görürsek nispeten daha yumuşak bir ortasaha arkasında işleri pek de kolay değil. Az gollü, 1-0 ya da 2-0 bitecek bir maç bekliyorum.

Hiç yorum yok: