Perşembe, Temmuz 24

Grup I 57. Başbakanlık Koşusu

2002'de yaptığı derece ile rekor Grand Ekinoks'ta. 3 kere üst üste kazanma başarısını gösteren iki tane at var, bir tanesi Karayel yavrusu efsane Seren I diğeri ise benim de şahit olabildiğim şampiyon Trapper. Gelmiş geçmiş Başbakanlık Koşuları içindeki en zevkli mücadele ise hem Mary Ellen'ı hem de Grand Ekinoks'u dış kulvardan yaptığı olağanüstü sprintle geçen Wolf's Son'un 2004 yılında kazandığı koşu olsa gerek. Pazar günü koşulacak bu büyük koşuya katılacak 8 safkan ve şanslarını değerlendirmek gerekirse:
***
1)Kurtiniadis: Ribella'nın 9 yaşına geldiğini düşünürsek koşunun favorisi diyebiliriz. Karataş faktörünü de eklersek ağırlığını koyacaktır ancak bence bu at uzun mesafeleri biraz eksik koşuyor ve Karataş'a rağmen ilk şansı ona vermeyeceğim. Üstelik Ankara çimini daha çok sevmesi de bir başka dezavantajı.
**
2)Prince of Eulleup: Büyük yarışların sürpriz atı. Geçen sene büyüklerin uyuduğu yarışı kolay kazanmıştı, sonra yine zor gruplarda istikrarlı koştu ama bu sefer şansı çok az.
**
3)Cadillac Jack: Onun bu yarışı kazanma ihtimali, benim Adriana Lima ile çıkma ihtimalim kadardır.
**
4)Inspector: 2007 Gazi şampiyonu, önde sert tempo kurduğu zaman neler yapabildiğini çoktan ispatladı aslında. Geçen sene ki kopuk yarıştan sonra ben bu sene de böyle 40-50 metre avans verileceğini zannetmiyorum. Önde birilerinin onu oyalaması halinde düzlüğe girilirken fark az ise iyi ihtimalle 3. olur.
**
5)Salvatore: Yeni nesilde en sevdiğim atlardan biri. Düzgün bir sprinti var. Zor rakiplerle zor bir mücadeleye girecek ama bu sene İsmet İnönü Koşusu'nda Sabırlı ve Kurtiniadis'i bu mesafede geçmişti. Yine şanslı olacaktır.
**
6)Evreka: 1400 metre rekortmeni aynı zamanda Ribella'nın ekürisi. İşte Inspector'u rahatsız edecek olan at bu. Onun görevi koşu başlar başlamaz önde sert tempo kuran Inspector'a yapışıp düzlüğe kadar yormak. Yok bunu yapamazsa Inspector'un şansı yine artar.
**
7)Ribella: Türkiye'nin gelmiş geçmiş en büyük dişi atı. Ufak tefek yapısına rağmen attığı müthiş sprinte karşılık verebilmek çok güç. Mesafe ona göre biraz uzun, yaşı da ilerledi ancak benim bu yarış için favorim yine Ribella'dır. Selim Kaya ile uyumunu da göz önüne alırsak bir büyük yarıştan daha zaferle çıkacaktır yarış hayatının son baharında.
**
8)Led Zeppelin: Gazi Koşusu'na katılmıştı bu sene ve 10. oldu. 10.'luk Gazi için bence çok kötü bir derece değil ama bu grup için yetersiz. Kazanması gerçekten büyük sürpriz olur.

Hiç yorum yok: