Cumartesi, Ağustos 10

Son Amigo




Tribünler çok karıştı. Eskiden de karışıktı. Ama şimdi dengeler de değişti, ortam da laçka oldu. Artık her şey ortada. Herkesin her konuyla ve her kişiyle ilgili bilgisi ve fikri var. Her bilgi bir tık uzaklıkta, internette. Oysa eskiden, biz daha yeni yeni tribüne girerken olan biten hakkında bir şeyler öğreneceğiz diye ne muhabbetlerin dönmesini beklerdik. Zaten bir şeyi bilmek için çabalamazdık. Çünkü bilgiye kolay ulaşılamazdı. Tribüne gide gele, muhabbet ede ede, göre göre öğrendik bazı şeyleri.

O günlerin kült adamıydı Alen Markaryan. O zaman kendi aramızda konuşurken yaşımıza bakmadan Alen derdik, sanki futbolcuymuş gibi, daha gergin ortamlarda Alen Abi ye bağlardık hafif tedirginlikten. Bu devir değişikliği yaşanırken bir anda o da Alen Markaryan oldu. Sefa Kalya'nın gerçek adının Sefa Kalya olduğunu öğrendiğimiz günlerle aynı zamana denk gelir...

Söylenenlere göre vakti dolmuş, Alen Abi tribünü bırakıyormuş. Beşiktaş tribünü son senelerde çok karışmıştı. Dışarıya yansıyan o güzel tribün yapısı, aslında içeride aynı şekilde durmuyordu. Her tribünde olan/olabilecek sorunlar zirve yaptı. Sonunda Alen Abi önce uzaklaştı, şimdi de bırakıyor.

Nasıl bir tribün lideri olduğunu Beşiktaşlılar anlatmalı. Ama uzaktan veya karşıdan gördüğümüz kadarıyla muhteşem bir amigoydu. Belki de tribün tarihinin son amigosu. Endüstriyel futbola yenilen bir kavram amigoluk. Artık sete çıkmak mümkün olmayabilir. Herkesin koltuğu olacak. E-Bilet olacak. Beşiktaş'ın da stadyumu olmayacak. İstanbul'un ortasında İnönü Stadı olmayacak artık. Böyle bir zamanda bırakıyor Alen Abi. Belki de en olması gereken zamanda.

Çarşı 2007 yılında muhteşemdi. Belki de son muhteşem sezonu. Ve belki de 3 büyük tribün son muhteşem zamanı. Her tribün, bazı dönemlerde birbirlerine üstünlük kurar. İşte o yıl bana göre Beşiktaş'ın olmuştu. O zamanlarda bu videoyu görüp bir kez daha hayran olmuştuk. Beşiktaş tribününün pozitif yönlerini gördüğümüz bir 5 dakika. Belki buradan yola çıkıp Gezi Parkı olaylarını da çözebilirsiniz. Onlarca çıkarım yapmak mümkün ama bunları kendime saklıyorum. Ne de olsa herkesin fikri var, değiştirmek mümkün değil.

İstanbul'un yalnız çocuklarına verdiği özgüven ve yaptığı abilik önemliydi. Sevabı günahı kendisine, yolu açık olsun. 

Hiç yorum yok: