Cuma, Ağustos 30

Kaldığı Yerden


Grup analizi yapanlar olacaktır. Ben genel olarak takımdan umutluyum. En azından geçen senenin son CL maçında hissetiklerimiziden sonra ne Juventus'tan ne de burada yendiğimiz Real'dan çekiniyorum.

İlk maçın Real ile olması güzel oldu. Kaldığımız yerden devam edeceğiz. Peki nerede kalmıştık? Bu pankartta. O gece maçtan sonra çok tartışılmıştı, ama o pankartı hazırlayanların içindeki inanç ve güven duygusu birçoğumuzdan çok fazla. Oysa o gece pankarta laf söyleyenler bugün "öldük bittik" diyor.

Umarım bu pankart -veya ufak revize edilmiş bir hali-  ilk maçta, Real maçında, tribünde olur. Sabri o gün maçtan sonra pankarttan ne kadar çok etkilendğini söylemişti, maç öncesinden benzerini görmek yine onları etkileyecektir.


5 yorum:

Adsız dedi ki...

blogidmanyurdu amansiz bir tatilde mi? niye update yapmiyolar.. neyse, ben buldum, okudum, mutluyum...

real ilk mac olmasi hem ironik hem de hadi bakalim, madriddeki ilk mac potansiyeline ihanet edercesine urkek oynayis ikinci macta ya herru ya merruya donunce gercek potansiyel ortaya cikmisdi..ben fantazi olacak belki ama takim oyle motive olsun ki ilk macta real ne oldugunu anlayamadan ronaldo aglayana kadar gol atsin cimbom istiyorum.. hadi hayirlisi...

Adsız dedi ki...

Neymiş Sabri pankartı görmüşte etkilenmiş. Abi sen gerçekten inanıyormusun buna ya. Ne pankartlar asılıyor , neler deniyor. Sabri'nin 5 tane maçını söyleyebilirmisin damgasını vurduğu. Bu post hiç yakışmadı , tamamen tribünlere oynanmış.

Bak üşünmedim o günün kadrosunu buldum :

Muslera ( Türkçe bilmiyor)
Gökhan Zan (biliyor)
Semih Kaya (biliyor)
Ebour (bilmiyor)
Altıntop (biliyor diyelim)
Selçuk (biliyor)
Melo (bilmiyor)
Riera ( bilmiyor)
Sneijder(bilmiyor)
Drogba (bilmiyor)
umut ( biliyor)
sabri ( biliyor)
amrabat (bilmiyor ama bilebilirde az da olsa)
elmander (bilmiyor)

Sahada olanların 6 sı Türkçe biliyor. Diğer adamların sikinde mi sanki orda yazılanlar. Hiçbirinin değil. Hepsi kendi kariyeri için oynuyor. Pankartla , tezahuratla olsaydı bu işler..ohoo..

Bu arada pankart tam görünmüyor :

ŞAMPİYONLUK ŞARKISI BÖYLE YARIM KALMAYACAK O KUPA BİR GÜN ELLERİNİZDE KALKACAK...


Bu motivasyon hikayeleri anca Üni sınavına hazırlananlara söker. ki onlar bile yemiyordur

kutay dedi ki...

aslında benım demek istediğimi söyluyorsun. o gün bu pankart acılınca pankartı acanlar ıcın takıma ıhanet edildiğini takımın sırf bu pankart yüzünden maçı bıraktığı söylendi.

oysa maç içinde bu pankartın maça iç etkisi yoktu. dediğin gibi 6-7 adam türkçe bile bilmiyor. ama maç sonunda orada duran bir pankart her topçunun dikkatını ceker. soyunma odasına giderken, tribünü selamlarken. türkçe bilmeyen de de meraktan birine sorar.

topçu bir kenara, camiaya da vizyonunu hatırlatır, hedefini gösterir. "etkiliyor" kısmı maç için değil zaten, sonrası için... pankartta ne yazdığı önemli değil, motivasyon unsuru da degğil mesele viyonuu hedefleri hatırlatmak

Adsız dedi ki...

oo süper..güzel bir pas verdin şimdi."vizyon" diyorsun ya..

sonuçta bu maçın sonucu ne oldu. G.S elendi..

Ama bıraktığı intiba "dünya devini sildik , siz rüyanızda göremezsiniz , kralını eze eze" Sırf F.b'yi kızdırmak için yeni goygoylar...

İşler-Güçler'deki bir sahnede vardı. G.s "uefa ve süper kupa" da kaldı , o bize yetti diye.

O kadar vizyon var diyoruz , "aydınlar , sabriler , emreler , bal yapmayan ve milyonlarca para verilen hamit,amrabat.."

farkındamısın böyle abartılan maçlar yüzünden çoğu kalıyo , eleştirmeye kalkarsın " aydın yılmaz braga'da sana turu getirirken iyi miydi" derler..

Tıpkı şu Kadıköy'de Pancu'nun kaleye geçtiği maçın Beşiktaş'ın kaç yılını çalması gibi. O maç olmasa çoğu adam gidecekti.

Biraz Hıncal Uluç'luk yaptım ama maksat kafa açmak. Beyin jimnastiği..

kutay dedi ki...

tamam da kadro yapılanmasındakı hataların - ki hata ise bunu sezon sonunda anlarız- kulüp vizyonu ve hedefleri ile birbir alakası yok.. amrabat diyorsun, ben de vermezdim o parayı ama real'de bale'e dünya kadar para verip mesutu yolluyor.. vızyonsuzluk mu? hata mı? ıkısı farklı seyler...

donen goygoy da keyıflıdır ama onemlı değildir.. mesela sen cl'de ceyrek finalde reali yenıyorsan bu sene sneıjderı takımda tutuyorsun işte..sneıjder drogba var dıye bruma gibi genc yıldız adayı sansını burada denemek ıstıyor... "kralını eze eze" vs.. mahalledekı bakkalı kızdırır ıkı gun sonra unutulur..