Cumartesi, Ağustos 10

Ukala Cahiller



Bu kuşağın (benimle yaşıt olan) her şeyi bilen ve hiçbir şeyi beğenmeyen, sevdiği şeyleri ilahlaştıran, sevmediklerini aşağılayan tavırlarını ne yapacağız bilmiyorum.

1985 doğumlu Lily Allen'den bahsetmiyorum. Lily Allen'i seviyorum. Dinlediğim müzik türüne göre cephe almadığım için her hoşuma gideni sevebilme özgürlüğüne sahip oluyorum. Muhteşem... Lily Allen'in sesi ve şarkıları da hoşuma gidiyor. En sevdiğim ikinci şarkı bu; Littlest Thing (birincisi Not Fair).

Giriş paragrafına sebep olan ukalalıklar ise bundan sonra başlıyor. Şarkı hakkında bilgi toplamak için (sözler vs) Ekşi Sözlük'e girdim. Gördüğüm entryler müthişti. Lily Allen hırsızlıkla suçlanıyor. Şarkının girişi Karma Police'den arakmış. Bu dünyadaki her notayı Thom Yorke buldu zaten amk. Her şarkı ondan çıktı. O her şarkıyı yaratandır...

Oysa işin aslı öyle değil. Lily Allen bilinen bir şarkının melodisini kullanarak yeni bir şarkı ortaya çıkarmıştı. Bu şarkı 1974 tarihli Emmanuelle in the Mirror... Oysa lafta bunlar erotik konulu Emmanuelle serisini de çok iyi analiz edip aşağılamışlardır kesin. Ama sanırım filmi izlemedikleri için şarkıyı duymamışlardır. 

Neyse işte, bir anlık sinirle yazdım.. Müzikle ilgili her şey Thom Yorke ve Raiohead ile alakalı olmak zorunda...

Lily'nin de bacaklar fenaymış Altan...

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Alen yazısı var diye girdik , Allen çıktı a.k

En güzel yorum askerde , pis yedili deki cimbomu beğenmeyenlere söylediği , uzun dönem ranza arkadaşımdan geliyor :

"verse soluksuz skerler a.k beğenmiyolar"

Adsız dedi ki...

tek bildiğimiz lili...ZAGREP RADYOSU'nda çalan Lili Marlen Türküsü'dür..

onur g. dedi ki...

bu da güzeldir başkan; http://www.youtube.com/watch?v=zVrswHuQOuc