Perşembe, Mayıs 22

Dünyanın En İyi Falcısı


Galatasaray'ın 2000 yılında kazandığı UEFA Kupası ile ilgili birçok efsane mevcut. Dilden dile aktarılan hikayelerin bir kısmı gerçek. Bazıları ise hayal ürünü. Ama olsun, yalan da olsa güzel öyküler var. Fakat bu sefer anlatacağımız yalan değil. Yalan olmamasına rağmen hakettiği değeri de görmemiş.

Geçen sene, UEFA Kupası dönemi ile ilgili bir araştırma yaptım. O nedenle dönemin gazetelerine baktım. Bilmediğim şey pek yoktu. Okuduğum çoğu olayı hatırlıyorum. Ama beni bir tane olay çok şaşırttı.

Maç günü gazetelerde çıkan bir kutu haber... Şampiyonluğun coşkusuyla olsa gerek, devam eden günlerde unutuluyor. Kimse hatırlamıyor. Ama olağanüstü durumlara inananlar veya ilgi duyanlar için muhteşem bir olay, unutulması büyük skandal.

Popescu, maçtan birkaç gün önce ülkesinde bir falcıya gidiyor. Falcı ona mealen, "Kupayı kazanacaksınız, golü de sen atacaksın" diyor. Popescu savunma oyuncusu olduğu için olsa gerek, haber ve fal pek kimse tarafından itibar görmüyor. Maçın penaltılara kalması da önemli etken. 0-0 biten 120 dakika, devam eden günlerde falın sorgulanmasını engellemiş olabilir.

Sözün özü, Popescu "Hadi oğlum" sesleri eşliğinde topa doğru geldi, vurdu ve Rumen çingene falcı haklı çıktı. Olay bu kadar net.

Hiç yorum yok: