Perşembe, Ekim 23

Yıldızı Kim İstiyor




Prandelli'yi eleştirmek için binlerce neden bulabilirim. Zaten hoca eleştirmeyi seven biri değilim, bu konuda çok hevesli değilim. Fakat saha içindeki oyuna dair söylenebilecek her türlü cümleyi dinlemeyi severim. Yeter ki İtalya'da top oynamış, hocalık yapmış, senelerini vermiş, büyük turnuvalar görmüş adama "futboldan anlamıyor" denmesin. Konu o basitliğe inmesin.

Yine de Prandelli'nin her yaptığına doğru diyecek değilim. Eleştirilebilir. Hatta belki de yeni yönetimle beraber görevine son verilebilir. Durum çok iç açıcı değil ve buna sebep olan da Prandelli ve futbolcular. Sonuçta top sahada oynanıyor, saha sonuçlarına etki eden birinci faktörler futbolcular ve teknik heyetlerdir.

Buraya kadar sorun yok. Fakat Prandelli'nin dün geceki maçtan sonra basın toplantısında sürekli "4.yıldız" vurgusu yapması camianın çoğunu rahatsız etti. Beni de rahatsız etti. Fakat bunun tek sorumlusunu Prandelli olarak görmek yanlış olur.

Bu bir kulüp politikasının sonucudur. Hatta sadece Ünal Aysal yönetiminin kabahati olarak görmek de haksızlık olur. Herkes şapkayı önüne koymalı. Taraftar, tribün, kongre, divan, yönetim, basın... Kim varsa... Prandelli'nin geldiği temmuz ayından öncesinde bile, hatta senelerdir, önemli olanın dördüncü yıldız olduğu, Fenerbahçe'yi geçmek olduğu kabul edildi. Beylik cümleler kurup "Bir Avrupa'nın en büyük takımıyız" gibi hamaset üretmek sadece facebook iletilerini süsler. Gerçekleri hepimiz biliyoruz, kimse kimseyi kandırmasın. Prandelli de bu amaç doğrultusunda gerçekçi davrandı, gerçekçi konuştu. Bunun sebebi bütün Galatasaray camiasıdır. Hatta belki de Fenerbahçe'nin "Sizi değiştireceğiz" diyerek ifade etmeye açlıştığ buydu.

Prandelli, Türkiye'ye imza attığı ilk gün şunu söylemişti;

"Başkanla daha önceki sohbetlerimizde bana 4. yıldızı istediğini söyledi. Onun gözlerinde başarı isteğini, başarıya açlığı, ve inancı gördüm"

Bu bile nasıl bir atmosferde adım attığının, kulübün ona nasıl bir misyon yüklediğinin göstergesi. Daha açık ifadesi de sanırım TT Arena'daki müsamereydi. Sabah idmanı saatinde yıldız kabının içine giren bir İtalyan'dan 4. yıldız dememesini bekleyemezsiniz.

Sözün özeti, Prandellli'nin hataları çok fazla olabilir. Fakat, sürekli 4. yıldız vurgusu yapması, bir kulüp politikasıdır. Ona sunulandır. Şampiyon olmanın her şeyi ört bas ettiği, sadece Fenerbahçe'yi geçmenin ve yenmenin yönetici ve idarecilere zaman kazandırdığı bir atmosferiyaratan o kadar kesim varken, ülkeye yeni adım atan ve bunu çabucak kavrayan bir İtalyan'ı suçlamak haksızlık olur.

Hepimiz biliyoruz, mayıs ayında 4.yıldızın takan bütün sıkıntıları unutacak. İstersen Anderlecht'ten de 4 ye... Bu gerçeği yaratan belki de en son kişi Prandelli'nin kendisidir...

Hiç yorum yok: