Cumartesi, Ekim 12

Eyüpspor 0-0 Ergene Velimeşe


2.Lig'de sezonun nadir hafta içi seanslarından birini yaşadık. Futbolun adeta durma noktasında olduğu milli maç arasında ilaç gibi geldi. Çarşamba günü iki grupta toplam 18 maç oynandı. Bu 18 maçın beş tanesi 0-0 sona erdi. Bizim şansımıza da o golsüz biten maçlardan biri denk geldi.

Stadı yapımda olan Eyüpspor, iç saha maçlarını İstanbul'un çeşitli semtlerinde oynamaya devam ediyor. Kasımpaşa'dan sonra bizim yakamızda, Pendik'te de onlara denk geldik. Artık benim için Pendik'e gitmek daha kolay. O trensiz zor yıllar geride kaldı. Evden çıktıktan sonra çok kısa sürede Pendik'e ulaşıyoruz. O nedenle bu sezon yolumuz daha çok düşer gibi duruyor.

Fakat en azından güzel maçlara denk gelelim. Mesela bu maçta futbola doyamadık! Ergene Velimeşe hakkında çok bilgimiz yok; yanlış yorumlamak veya gereksiz eleştirilerde bulunmak istemem. Sanırım önemli oyuncularından yoksun bir kadroyla gelmişler. Fakat Eyüpspor'u biliyoruz. 10 gün önce Bodrumspor karşısında izlediğimiz takım az çok kendini belli etmişti. Bu maçta da benzer bir görüntü çizdi. İstek var, heves var ama kalite yok. 2.Lig seviyesinde bile fark yaratacak, maçı koparacak bir oyuncu eksikliği var. Fenerbahçe altyapısından Mahsun Çapkan ve Harun Özcan takımda devamlı oynuyorlar. Fakat hiçbir şekilde fark yaratamıyorlar. Bu çocuklar bu ligde sivrilemezse yukarıya nasıl tırmanacaklar, emin değiliz...

Takımın genel seviyesi de onlara yardım etmiyor olabilir. Yine de Eyüpspor, genel hatlarıyla 'takım' olgusundan çok uzak değil. Sadece yetenek konusunda sıkıntıları var. Topu iyi gezdiriyorlar. Mücadele ediyorlar. Rakibi yoruyorlar, zorluyorlar. Pozisyon bile çok vermiyorlar. Fakat diğer yandan çalım atan bir oyuncu dahi göremiyoruz. İki maçta gol atan bile çıkmadı. Bodrumspor maçındaki tek gol Medeni'nin kendi kalesine attığı goldü. 

Maç boyu üstün oynayan Eyüpspor gibi gözükse de oyunun hakimi deplasman takımıydı. Birkaç sene öncesine kadar adını bile bilmediğimiz Ergene Velimeşe, yeni yükseldiği ligde fena işler yapmayacak gibi durmuyor. Onlar için de kaliteden bahsetmek mümkün değil ama potansiyelli oyuncular mevcut. Galatasaray altyapısından 21 yaşındaki Kutay Kurt mesela; dikkate değer bir oyuncu. Türkiye'de adaşım olan futbolcuya son 30 yılda 4-5 kere rastlamışımdır. O nedenle kendisini daha farklı gözle izledim. Fena olmayan bir kumaşı var. Oyunu çok akıllı oynuyor. Yapması gerekenleri yapıyor. Çok da iyi bir fiziğe sahip. Fakat henüz bir ekstrası yok. Uzaktan şut denemiyor, çalım düşünmüyor. Bir santrfor olarak sadece pas istasyonuna dönüşmesi düşündürdü ama belki de bu deplasman maçındaki görevi sadece buydu... O nedenle izlemeye devam edeceğiz...

Ergene Velimeşe ikinci yarıların ortalarında çok ciddi pozisyonları değerlendiremedi. Eyüpspor ise 85'te galibiyete çok yaklaştı ama onun dışında çok da ciddi tehlike yaratamadı. Kaleci Alp Tutar fena değildi. Sol bek Muharrem Doğan, maç oynanırken yaptığı ilginç totemleriyle bizi kitledi. 1.Li'de oynamış Göksu zaman zaman bindirmeleriyle takımın yıldızı gibi göründü.

Karşılaşma 0-0 sona erdi. Aynı gün Bodrumspor da deplasmanda Bayburt Özel İdare ile 0-0 berabere kaldı. Karabükspor ise aylar sonra maç kazanarak sürpriz yaptı ve hesaplar karıştı. Yine de sanki bu grupta Karabükspor ve Niğde Anadolu sezonun bitmesine haftalar kala küme düşmeyi garantileyecek gibi. Geriye kalan tek kontenjan için ise 5-6 takım var. Şimdilik oralarda gezinen Sakaryaspor'un ise buralarda çok kalmayacağını düşünüyorum. Yani sahadaki mücadeleden çok daha heyecanlı ve çetin bir ligde kalma yarışı izleyeceğiz.

Öte yandan; Tek Maçtan Yatan Kuponlar serisine dahil olabilecek bir kuponun kahramanı oldu bu maç. Aynı saatlerde 3.Lig'de oynanan maçlarda Karşıyaka ve Turgutluspor galibiyetlerini bilmiştik. Tuzlaspor'u da kupona yazmıştık. Fakat Eyüpspor galibiyetine fazla güvendik. Kısacası bu 0-0 beni ayrı bir üzdü. Üstelik Bilyoner'deki tahminimde maça beraberlik demiştim. Bizi takip edenler kazandı ama biz kaybettik.

Hiç yorum yok: