Cuma, Ekim 18

Shortcut to Happiness


Hem sinemada hem edebiyatta çok aşina olduğumuz bir konu karşımızda. Mutluluk için şeytana ruhunu satan bir insanoğlu... Zaten bu film de; başka bir filmden uyarlamaymış. 1930'larda ABD sinemasında büyük etki yaratan The Devil and Daniel Webster isimli yapımın yeni yüzyıla adapte edilmiş hali.

80 sene önceki filmi izlemedik tabi ama yine de benzer konulara alışık olduğumuzdan benzerlerinden çok da farklı bir şey çıkmıyor karşımıza. Zaten ne kadar farklı olabilir? Konsept aynı. Belki biraz daha çağa ayak uydurabilirdi. Fakat yine de eğlenceli zaman geçirmeye müsait. Alec Baldwin hem başrolde hem de yönetmen koltuğunda. Oyunculuğunu zaten biliyoruz ama kariyerinin tek yönetmenlik deneyiminde sırıttığını söyleyemeyiz. Oyuncu kadrosunda da  ona Jennifer Love Hewitt ve Anthony Hopkins de eşlik ediyor. 

Biraz da şanssız bir film. Çekildikten sonra vizyona girmesi seneler sürüyor. Üstelik isim konusunda da ikileme sahip. O nedenle zaten çok güçlü bir film değilken, iyice kıyıda köşede kalıyor.

Yönetmen Baldwin, sanki gerçekten de bu filmi çekmek için şeytanla anlaşma yapmış. İstediği gerçekleşmiş ama istediği olmamış...

Hiç yorum yok: