Çarşamba, Nisan 16

Miroslav Stevic

Medyada yer alan Maldonado yorumlarını okuduktan sonra aklıma geldi Stevic. Transfer edildikten sonra oynadığı ilk maç deplasmandaki Feyenoord maçıydı, o maçta onunla ilgili aklımda kalan tek sahne bugün Chelsea forması giyen Solomon Kalou'nun kasıklarına basması ve şans eseri kırmızı kart görmemesiydi.
Onur Belge'ye göre Türkiye ikinci liginde bile onun gibi 500 tane futbolcu bulunuyordu ama pek de öyle olmadığını ilerleyen zamanda kanıtladı bence. Zaten çok kötü olan bir takımda defansif orta saha oyuncusunun harikalar yaratmasını beklemek saçma olurdu ki harikalar yaratmamasına rağmen ligi 6.sırada bitiren takımın Tuncay Şanlı ile birlikte en iyi oyuncularından biriydi. Gerek AIK Solna maçında 35 metreden attığı frikik golü, gerek Galatasaray maçında Serhat'ın attığı, skoru 3-0 yapan golde kestiği ve bugün Türkiye'de oynayan çok az oyuncunun kesebileceği cinsten ortası aklımda kalan sahneler Stevic'le ilgili.
O dönem bütün takım Ortega-Lorant krizi ve alınan başarısız sonuçlarla çalkalanırken, Stevic işini yapıyordu sadece. Ne Diyarbakır deplasmanındaki gibi kendi takım arkadaşıyla kavga edenlerin konumuna düştü, ne de yarı yolda bıraktı takımı. Fenerbahçe'ye geldiğinde 32 yaşındaydı, Lorant'ın transferini onayladığı belki de tek futbolcu Stevic'ti.
Bu arada foto Dortmund yıllarından, hatırlamadığım bir Liverpool maçında Gerrard ile girdiği ikili mücadele.

Hiç yorum yok: