Salı, Eylül 27

Bravetown


McFarland'daki ergenler ilgimi çekince kendimi 2015 yapımı başka bir ABD filiminde buldum. Fakat diğer filmde ne kadar vurucu mesajlar varsa (McFarland; Latinlerin yaşadığı kasaba ve düşük gelir düzeyine sahip. ABD'nin diğer yüzü; dışlananların yeri.. Filmde herkes işçi veya çiftçi, İngilzce'yi düzgün konuşanlar çok az) bunda tam tersi yer alıyor. Ana konu ne kadar ilgi çekici olsa da milliyetçilik temaları, Amerikan askeri kutsallığı, 'uzak ülkelerde kan döken şehitlerimiz' propagandaları rahatsız ediyor.

Esasında; kendinizi kapamayın, duvarları yıkın, böylece daha güçlü olacaksınız teması filmin tamamına hakim olsa; çok daha evrensel bir mesaj verebilirdi.

Filmde Las Vegas dizisinden tanıdığımız Josh Duhamel başrollerin birinde. Kendisini Lionel Messi ve Barcelona hayranı bir Arjantin asıllı eski asker olarak görüyoruz. Amerikan filmlerinde pek görmediğimiz futbol figürleri artık yavaş yavaş kendine yer buluyor.

Filmin diğer önemli karakteri Josh (Lucas Till) ise Platoon filmini çok seviyor. Bu sayede sık sık Adagio for Strings duyuyoruz. Filmin düşük notunu biraz olsun yükselten ayrıntılar.

Hiç yorum yok: