Cumartesi, Ağustos 6

Geç Gelen Süper Lig

Süper Lig bize çok fazla hikaye verecektir. Hatta ilk haftadan bile güzel hikayeler çıkacaktır. Fakat ilk gün için İbrahim Yılmaz'a ayrı bir parantez açmak gerekir.

İstanbulspor'un sembol oyuncusu olma yolunda ilerleyen ve takım kaptanlığına kadar ulaşan İbrahim, dün sarı-siyahlı forma altında ilk Süper Lig maçına çıktı. Aslında onun için bir ilk değildi. Daha önce İstanbul BB Spor formasıyla 10 kez maça çıkmıştı. Fakat o günlerinden üzerinden 10 seneden fazla geçti... O günlerin ardından ne İstanbul BB Spor kaldı ne İbrahim buraları görebilirdi.

Ta ki İstanbulspor'a gelene kadar. İbrahim, 2016-17 sezonunda İstanbulspor'a imza attığında takım 2.Lig'deydi. İbrahim ise öncesinde ise 3.Lig'e kadar gerilemişti. O sezonu şampiyon olarak noktaladılar ve beraber 1.Lig'e yükseldiler. Uzun süre de orada kaldılar. Ve bu gün artık Süper Lig...

İbrahim'in düşüşü ve yükselişi bana biraz Efecan Karaca'yı hatırlattı. O da Galatasaray altyapısından çıktığında umut veriyordu ama devamında alt lig topçusuna dönmüştü. Ne zaman yolu Alanyaspor ile kesişti; kariyeri o zaman baştan aşağı değişti. Hemen hemen İbrahim-İstanbulspor birlikteliğindeki İbrahim ile aynı yaştaydı. Sonrasında Süper Lig'e kadar tırmanmakla kalmadı, 30'undan sonra A Milli Takım oyuncusu bile oldu. Hatta adı büyük takımlarla bile anıldı.

İbrahim için de aynısı olabilir. Fakat öncelikle Süper Lig'de devamlılık göstermek zorunda. Bu da takımın başarısıyla paralel ilerler. Dün özetlerden izlediğim kadarıyla İstanbulspor bu konuda bir ışık vermedi ama tahmin yapmak için henüz erken. Paraları ödeyemeyen üç tane Anadolu takımına bakar. Fakat genel tahlile bakarsak; İbrahim için yol açık duruyor...

Hiç yorum yok: