Cumartesi, Nisan 5

This is England


Faşizmin ne kadar kötü olduğunu öğrenmemize gerek yok. O nedenle filmlerin anlatmasına da çok ihtiyacımız yok belki de. Ama dünya benden ibaret değil. Ne kadar çok kişi izlerse ve ne kadar az olsa da, 1 kişi, 2 kişi, 3 kişi, ne kadar olursa olsun bir kaç kişi etkilenirse ne güzel. Film amacına ulaşmış demektir.

Öyle filmler "kötü film" olmaz. Farklı misyonları var. Yoksa biz de biliyoruz, bu filmin de eksikleri var. Önemli değil. İzlerken sinirlerini bozup, kafayı kurcalıyorsa tamamadır.

Başroldeki minik eleman Thomas Turgoose müthiş. Üstelik film esnasında annesini kaybetmiş, filmi öyle tamamlamış. Büyük yürek. Filmi de annesine itiraf etmişler. Filmdeki abileri ablaları... Acaba gerçekte nasıldır?

İnsanın aklına ister istemez bu hikaye geliyor. Tersten ama olsun.


3 yorum:

Adsız dedi ki...

kusura bakma. twitter'ım yok o yüzden buradan yazmak istedim. bu alakasız konunun altında bu mesajı paylaşmak zorunda değilsin yanıt vermek zorunda da değilsin. tek arzum senin okumuş olman. ha diğer yandan severek okuduğum birisin yani sana gıcık olan biri falan değilim. zaten bu yüzden şu an bu garip yönetmi buldum. sadece görünce dayanamadım. o çok övdüğün uzun akp seçmeni entrysi var ya.. baştan sona ispatlıyor karşıdaki kitlenin ne kadar sığ olduğunu. dön dolaş aynı şey kardeşim valla yetti 15 senedir. "baş örtümü, ama başımın örtüsü, ya ama baş örtüm".. bu insanlar HİÇBİR ZAMAN şu anda akp karşıtlarının mağdur olduğu kadar mağdur olmadılar. o yüzden bıraksınlar tatavayı.. sizler de 'cehape' karşıtı olacağız diye bırakın şu barzoları gazlamayı. çünkü bu ülkede en en en kötü şey muhafazakarlıktır. baş örtüsü sorunundan dert yanana soralım bakalım alevi komşu istiyor mu yanında.. aha buyrun bu da benim entrym. iyi geceler: https://eksisozluk.com/entry/41782010

kutay dedi ki...

umarım bir gün muhabbet ederiz. uzun uzun konusulacak konu. ama özetle sana da katılıyorum, ayrıldığım yer muhafazakarlığın kötü bir şey olmadığı konusunda. o yazıdaki asıl dikkat çekilmesi gereken bence; o kesimim mağduriyetini uzun süre kullanması değil, mağduriyetlerini yaratanların onlara alternatif olarak sunulması. dalga geçmek gibi..

bir de "bu insanlar HİÇBİR ZAMAN şu anda akp karşıtlarının mağdur olduğu kadar mağdur olmadılar" kısmına katılmam mümkün değil. doğru bile olsa acı yarıştırmak çözüm üretmez, öyle olsaydı BDP'nin tek başına iktidar olması gerekirdi.

umaruım rastlaşırız, konusuruz, saygılar

Adsız dedi ki...

28 şubat'ta sokaklarda ölen olduysa bilgim yok. ayrıca türbanı bir sorun haline getiren zihniyet de bence kendileri. sana da saygılar şimdi derbi zamanı :)