Perşembe, Aralık 15

People I Know




Al Pacino ile Robert de Niro yaşayan en büyük iki oyuncu olarak gösteriliyor. Zaten aksini iddia eden pek çıkmaz. İkilinin zirvede olmasının nedenleri arasında yetenekleri kadar tercihleri de var. Vasat filmlerde çok fazla oynamış olsalar da genel olarak o vasat filmler bile insana ilginç geliyor. Yani bir şekilde 'iyi oyuncu'dan öte; çok geniş bir külliyata sahipler. Bu da onları bambaşka bir noktaya taşıyor. 

2000'den sonra da; yani ikisinin de yaşlanma süreçlerinde de bu tercihler daha belirgin olmaya başladı. Ölümü daha çok düşünen, hayatının sonuna geldiğini fark eden, mesleki anlamda en iyi günlerini geride bırakan, hayatını sorgulayan karakterleri oynamaya başladılar. Çok iyi işler çıkardılar. En basit kurguya, en düşük bütçeye bile ruh kattılar. Bu film de onlardan biri. Birçok kişiye göre Pacino'nun yer aldığı en kötü film. Haklı olabilirler. Ama Al Pacino yerinde  başka biri olsaydı kesinlikle suratına bakmazdı! Ama Pacino işe girince öyle olmuyor.

Filmin şanssızlığı; 11 Eylül'den önce çekilip, 11 Eylül'den sonra (2002) gösterime girmesi. Herhalde senaryoda bazı değişiklikler olmuş. Yoksa bu kadar fazla havada kalan nokta olmazdı. Aslında ilgi çekebilecek bir filmken; basit geçmek zorunda kalmış. Fakat Pacino;o basit komplo teorilerinden daha fazlasını düşündürmekte çok başarılı...

Şimdi başa dönersek; Pacino ve Niro için iki filmi listeye aldım. Biri The Humbling, diğeri de Being Flynn. 

Hiç yorum yok: