Cuma, Ekim 7

Tuns Ras Si Frezat

 

Daha önce hiç Romanya filmi izleyip izlemediğimi hatırlamıyorum. Fakat en azından blog'da, yanı blog zamanında, yanı son 15 yılda izlememişim. Açıp baktım, bir Rumen filmi ile ilgili bir yazı yok. Varsa yoksa Rumen futbolcular, Romanya Ligi...

Böylece bir ilki gerçekleştirmiş olacağız. O da bir kısa film... Bu arada film de bir futbol muhabbeti ile başlıyor ki, bu da bizden iyi bir not almasını kolaylaştırıyor. Ayrıca 11 dakikalık bir kısa film. Zaten daha önceki yazılarımızda kısa filmlerin artık daha değerli olduğunu belirtmiştik.

Kısa bir film olduğu için, içeriği de kısa tutmakta fayda var. Hatta ilgi çekici konusu nedeniyle, spoiler vermekten korkuyoruz. O nedenle detaylara hiç girmeyeceğiz. Şunu söyleyebiliriz ki, etkili ve güçlü bir 11 dakikamız var.

Her zaman bahsettiğimiz gibi, "Ben olsaydım ne yapardım?" sorusunu sorduran film iyidir ve bu da gayet iyi.

Tuns Ras Si Frezat, Rumence ne demek bilmiyorum. Fakat filmin İngilizce adı Half Shaved. Bir berber koltuğunda, bir yarım tıraş süresi boyunca geçiyor öykümüz. İki eski 'tanıdık' yıllar sonra karşılaşıyor. Aralarında yaşananlar var, ödeşme imkanı var, ikisinden başka kimse yok. Güzel bir atmosfer...

Meraklısı için Vimeo linkini de bırakalım. 

Vimeo'da sadece 298 kez izlenmesi, IMDB'de sadece 129 kişi tarafından oylanması haksızlık. Diğer yandan 2016'da Romanya'nın en iyi kısa filmi seçilmiş. Umarım buradan farkına varıp izleyenler, hakkını verir.

Hiç yorum yok: