Cumartesi, Ekim 1

America's Sweethearts


 Her anlamıyla bir Billy Cyrstal filmi.

Senaryo onun kaleminden çıkıyor. Hatta başrolü kendisi için yazıyor ama sonradan o rol için uygun kalmayacağını düşünerek ufak değişiklik yapıyor. Yapımcılık onda. Yönetmenliği de yapmak istiyor ama son anda yetkiyi Joe Roth'a veriyor.

Ve bence, hakkında ne kadar kötü yorum olsa da, çok tatlı bir iş ortaya çıkıyor. Sonuçta bir romantik-komedi izliyoruz. Beklentimiz, türün diğer örnekleri nedeniyle düşük. Zaman geçirmek için izliyoruz. Fakat o beklentiyi aşıyor ve bize iyi bir zaman geçirtiyor.

Hoş bir senaryosu var. Hatta romantik-komedilerin genelinin aksine, komedi kısmı daha ağırlıkta. Oyuncular zaten harika. Fakat nedense IMDB puanı düşük kalmış. Bunun nedeni; kariyerli oyuculardan çok daha müthiş bir film çıkmasını beklemek olabilir. Kadroda dört tane Oscar kazanmış oyuncu var. Fakat ekip zaten müthiş değil, hoş film yapmak istemiş. Bunu her zerrede anlayabiliyoruz. Altından da kalkmışlar. Teşekkürler Billy Cyrstal...

Ben şahsen ilk başta hikayede bir  Lee (Billy Crystal) - Kiki (Julia Roberts) aşkı doğacak sandım. Fakat başka yere evrildi. O evrilme de çok sürpriz değildi gerçi. Bu hikayede kaybeden Gwen (C.Zeta Jones) oldu. Canı sağolsun. Kendisi her zamanki gibi çok iyi ve yine oyunculuk anlamında hakkı verilmemiş. John Cusack harika. Julia Roberts'ı çok sevmem ama o bile sempatik durdu. Herhalde o yapay halleri yerine şişman ve doğal bir karakteri oynaması nedeniyledir... Billy Crystal kendi filminde vasat kalamazdı zaten...

Tabi bir de ufak ufak Christopher Walken ve Hank Azaria sosları var ki; filme lezzet katıyorlar. 

Kısacası; bir romantik-komedi izlenecekse, ideal tercih olur. Vizyona gireli 21 sene olmuş gerçi; bu cümle biraz geç yazıldı artık ama olsun... Geç olsun güç olmasın. Notumuz; IMDB notundan daha yüksek.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

ne güzel kadın ya.. şu fotoda bile harika.. böyle güzel olmak nasıl bi histir :)