Salı, Haziran 7

5 Senelik Fark


- 2006'da Ülker ile şampiyonluk yaşayan 3 kişi üzerinden 5 sene geçmesine rağmen hala daha Fenerbahçe forması giyiyor. Oturmuş sistem için güzel örnek.

- Geçen sene Galatasaray kadrosunda yer alan isimlerden sadece 2 tanesi bu sene final maçı oynuyor.

- Yabancı farkı ise Ülker - Fenerbahçe birleşiminden daha farklı bir yerde. Tomas, Ukiç, Emir, Lavrinoviç dörtlüsü mahalle maçında aynı takımda oynamaz, karma maç olur iki takıma dağıtılırlar.

- Avrupa basketbolunun en önemli isimlerinden biri Fenerbahçe'de yedek.

- Bu maçı uzun süre başa baş götürdük, hatta öne geçtik. Ama ilk periyotta ezildiğimiz kadar, son senelerde lig maçlarında hiç ezilmedik.

- Maç boyunca çok telaşlıydık. Telaş kötü şey.

- Kaya Peker ve Ömer Onan'a rağmen son yılların saha içindeki en ılımlı Fenerbahçe takımının bu takım olduğunu söylemek lazım. Erdal Bibo'nun, Rasim Başak'ın, Barış Güney'in, Zaza Enden'in, Mirsad Türkcan'ın oynadığı maçlardan sonra, bu maçlarda bu takıma yenilmek çok koymuyor.

- Ukiç, Tomas ve Emir idman yapsa izlemek lazım.

- Maçın kırılma anları Ukiç ve Tomas'ın arka arkaya attığı üçlüklerdi. Kupa yarı finalinde de böyle yüksek yüzdeli oynamışlardı.

- Karşı koyamayacağımız bir hücum yaptılar.

- Galatasaray'ın 3.periyotları kötü oynama hastalığı.

- Ermal pota altında 10 top kaçırsa da, Shumpert 20'de 0 yapsa da, Tutku 35 top kaybı yapsa da, bu takım eylülden mayısa kadar gerekeni yapmıştır. Haziranda yapmasa da olur.

- Sinan Erdem'de 3 maçta ortalama 86 sayı yedik. İpekçi'de Fenerbahçe'yi 56'da tuttuk. Demk ki savunmayı 5 kişi + tribün yapıyormuşuz.

- Haluk Yıldırım...

- Shumpert da sinsi sinsi attı yine 16 sayı.

- Sean May çok enteresan. Sanki ligin en iyisi Fenerbahçe'nin dratfın son sırasından almak zorunda kaldığı oyuncu.

- Fenerbahçe 25 şut kaçırmış, Galatasaray 25 şutta isabet sağlamış.

- Sinan Erdem'de deplasman atmosferi olmuyor. İyi ki de olmuyor.

2 yorum:

ugur dedi ki...

fenerbahçenin ilk yarı yaptığı hiç bir pick and roll'u savunamayınca direnç kolay düşer, hele deplasmanda. ikinci kez o direnci yakalayıp öne geçtikten sonra da adamların götünden attığı toplar girdi. çok saçma hücum ettiler ama dediğin gibi ukiç, emir, tomas attıkça deplasmanda 3. kez direnci sağlayacak gücü olmayabiliyor takımın. 2-2 olursa 5. maç şampiyonluk maçı olur.

jbck dedi ki...

Senin için Ömer, benim için Tutku,ama bu adamlar bayrak taşıyanlardır. Kaya hangi formayı giyerse giysin değişmeyecek. Gereksiz hareketleri devam edecek. Kaya'nın yaptığı, söylediği beni de rahatsız ediyor, biliyorum forması değiştiğinde bana karşı yine yapacak, geçmişte yaptığı gibi. Takımın geri kalanı çileden çıkmadıkça hakemle, rakiple uğraşan oyuncular değiller. Marko, Ukic, Gasper, Emir hatta Darjus ortalığı karıştırmazlar. Aralarında en önemlisi Emir, hem bizim için hem milli takım için, bir şekilde dahil edilmesi lazım, çünkü her zaman oyunu değiştirecek potansiyele sahip.