Perşembe, Haziran 7

Engin Abi



Taraftar grubu bir araya gelmiş. Ne yapıyor bunlar? Tezahürat mı? Değil. Resmen ayin yapıyorlar. Türk tribünlerinde bundan ötesi yok.

Ortadaki abimiz Engin Abi'ymiş. Çanakkale'nin sevilen abilerinden(miş). Çevresindekiler, onun tayfası. 

Davullar, sanki savaşa gidecek olan Kızılderililer'in son gecesinden.... Ne dedikleri belli değil, ne yaptıkları belli değil. Yalnız, davul 10 numara. Davulcuya ekstra alkış, Türk tribünlerinde davulun ve davulcunun önemi ortada.

İlk düzenli, anlamlı cümle, 50.saniye civarı, "sana sevdiğim diyemem". Ondan sonrası yine boşluk. 

1.18'de olan biteni anlatmak mümkün değil. Güney sahillerinde yazın DJ'lik yapan elemanlar bunu iyice analiz etsin. "I like to move it"e yapılan geçiş inanılmaz. Düşüşe geçen tribünü ayağa kaldırabilecek bir tribün emekçisinden geldiği su götürmez bir gerçek.

Ondan sonra Engin Reis'e tapınmalar başlıyor. Arkadan gelen cep telefonu meledisi es geçilemez, önemli bir ayrıntı. 

Dardanelspor için yapılan il tezahürat, 2.35'e denk geliyor. O da çok kısa sürüyor. 2 dakikayı aşkın süredir ayin yapan tarikat, Dardanel'e yapılan tezahürat başlar başlamaz "Yeter amk" diyen abiden sonra dağılıyor.

Videonun yıldızı, güneş gözlüklü eleman. Aslında daha çok şeyler var. Ama zaten her izleyişte yeni şeyler keşfediyoruz.

Burası, Mustafa'nın memleketi.

Muhteşem.


4 yorum:

Adsız dedi ki...

ulan enfes be.. bi' ara şunla ilgili de bir şeyler yaz aga.. http://www.youtube.com/watch?v=-zqDxEHUEaI

GK dedi ki...

görüntüler bankasya 1.lig'e yükseldiğimiz 08-09 sezonu playoff son maçından sonra çekildi. yarı finalde son saniyede tamer tunanın golüyle 1-0 mağlup giden maçı 1-1 yapmış uzatmalarda 4-1 kazanıp finale çıkmıştık. finalde de tarsus'u 5-0 ile yenip şampiyon olunca bizimkiler bi ayin daha gerçekleştirdiler. daha diyorum zira bu ilki değil.

görüntülerde başroldeki abimiz engin abi bizim tribünün en eski amigolarındandır. kendisi böyle maçların devrearalarında davulcuyu yanına alıp bizi de etrafına toplar efkarlı şarkılar söylerdi,biz de nakaratlarına eşlik ederdik. işte bu malum "sana sevgilim diyemem.." şarkısını pek severdi engin abi. sonra gel zaman git zaman bizim tribünde bi tekno-remix furyası başladı. bu muhabbeti de buna uydurdular. e bizim coğrafyanın müzik kulağı da malumunuz, davulcumuz da bi yandan kaleli bi yandan clubber olunca ortaya böyle şeyler çıktı.

toplamda bi arabesk şarkı remixi, bir "şiki şiki" baba, bir "i like to move it", kısa bir extacy esintisi ve sonunda işte takıma da hafiften bi tezahürat ile tamamlanıyor video.

gözlüklü arkadaş da adnan, çocukluğunu gençliğini tribünde yaşamış bi arkadaşımız. aslında çanakkale'de bir maç günü stadın yanından geçmiş birisi videodaki herkese aşina olabilir. 40-50 kişi hiç firesiz durmadan takımın peşinde koşan bi kemik tayfadır bunlar. takım nereye bizimkiler oraya. şehir sevgisi bi yandan, makarası gırgırı cabası.

Adsız dedi ki...

sonlara doğru "yeter ya artık" komutuyla şenliğin bir anda dağılması..

"amigomusun , kebapçımısın yoksa reklam yıldızımısın" ..hem bizans de , hem de beşiktaş bestelerini söyle..

kutay dedi ki...

@GK
abi makaranız hiç eksik olmasın... zaten olay bu, amaç bu eğlenceyi yakalamak..)