Çarşamba, Mayıs 3

Birthday Girl




Nicole Kidman, Vincent Cassel ve Mathieu Kassovitz’in yer aldığı bir projeden bu kadar zayıf bir film çıkması şaşırttı. Üstelik fena da başlamamıştı. Filmin ilk yarısı; insana iyi bir şey yakaladığını düşündürüyordu. Sonrası ise bir an önce bitsin diye yapılmış sanki... Zaten Kidman’ın önemli sahneleri de ilk yarıdaydı. Bu üçlünün film boyunca Rusça konuşmaları ayrı hava da katmıştı. Sonra diğerlerinin sahneleri azaldı, Kidman da İngilizce’ye döndü. 

Herhalde ikinci yarıdaki sıkıntıyı da İngiltere’ye bağlayacağız. İngilizler, suç filmlerinde çok başarılı. Ken Loach ve diğerleri sayesinde politik filmlerde de çok üst düzeydeler. Ama romantik film yapmaya çalıştıklarında iyisine denk gelmek çok zor oluyor. Zaten bu filmin de sıfatı belli değil. Romantik diyen var (anlaşılabilir), komedi (bütün filmlerde 2-3 komik sahne var) diyen de, …

Diğer başrol Ben Chaplin fena değil ama bizim adamımız da o değil. Kadroya aldanılmasın, beklenti düşük tutulsun. Yönetmen Jez Butterworth'un son filmi olma özelliğini taşıyor. Zaten iki filmi var, bundan sonra senaryo işine ağırlık vermiş. Yerinde bir karar!

Film 1999’da yapılmış ama üç sene sonra gösterime girmiş. Teknik bir sıkıntı yoksa galiba yapanların da içine sinmemiş. Yani; umarım öyledir.

Hiç yorum yok: