Cumartesi, Mayıs 13

Alın



Kaç sene geçti bu fotoğrafın üzerinden? Çok olmasa gerek ama yaklaşık 10 yılı vardır. O günleri hatırlıyorum. Canaydın'ın Hakkı Yeten-Süleyman Seba tarzı bir fotoyu miras bırakma isteğinden doğmuş olabilir. Fena sallamadılar zamanında Özhan Başkan'a. Hatası da çoktu. Ama yine de sahiplenici bir tavrı vardı. Onu severdim. Bazen bir taraftar olarak çok kızardım ama günün sonunda "bilmediğimiz adamlar geleceğine, başta böyle biri olsun" derdim. O nedenle de çok kızardı arkadaşlarım bana.

Adam öldü gitti, ama bugün hâlâ eleştiriliyor. Dursun Özbek'in ondan daha kötü bir başkan olup olmadığı tartışılıyor ve o tartışma sırasında bile ara sıra lafını yiyor rahmetli. Artık alıştık. 

Ne kadar çok şeyi eleştirirse o kadar güçleneceğini sanan bir kitle ile karşı karşıyaydık eskiden. Artık karşımızda değiller, üstümüzdeler. Onların dediği olmasa da onların sesi daha çok çıkıyor. Kötü zamanlarda insanlar, gruplar, kitleler değerlerine sarılır. Ama artık ortada değer falan kalmadı. Kuru bir gürültü. Değerler karın doyurmaz, kimsenin umrunda olduğunu sanmıyorum. O zaman; yansın gitsin her şey, alev alsın. Ne 90'ların başında ne bu blog ilk açıldığında böyle bir cümle kuracağımı düşünemezdim. Alın yazısında hayatı böyle yaşamak da varmış.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

inşallah cehennemin dibindedir orospu çocuğu. kesinlikle de iyi bir insan falan değildi bilenler bilir.