Pazartesi, Mayıs 22

Eksik


Eksik filminin adını dahi duymamış olabilirsiniz ama sık sık Youtube'da geziniyorsanız "Türkiye'deki en iyi sevişme sahnesi" başlıklı videolardan birine denk gelip, bu filme adım atmışsınızdır. Barış Atay ile Toprak Sağlam'ın sahneleri sosyal medyada çok revaçta ama filmin kendisi o kadar da değil.

Barikat Film, Gezi sonrası kurulmuştu ve Eksik de ilk filmiydi. Barış Atay'ın Twitter üzerinden 'yeni Yılmaz Güney' olmaya başladığı günlerin en doruğuydu. Biz onun Saffet olarak kalacağını düşünmüştük oysa. Filmi izlemekse iki sene sonrasına denk geldi. Barış Atay'dan iyice soğuduğumuz, Toprak Sağlam'ın Bodrum Masalı ile gözümüze girdiği zamanlarda.da yani. 

Barış Atay filmin en başarısız oyuncusu olsa da hakkını teslim etmek lazım. İlk yönetmenlik deneyimi olmasına rağmen işin o boyutunda başarılı sayılabilecek bir film ortaya çıkıyor. Adına uygun bir şekilde bazı "eksik"leri olsa da, kendini izletebilen bir film sunuluyor. Mesaj kaygısı filmde var ama çok da rahatsız etmiyor. Yani Barış Atay tweetleri gibi bir film değil. 1980 darbesinin doğurduğu karakterleri; klasikleşmiş bir şekilde değil ama daha da gerçekçi ve sert bir şekilde gösterebilmek önemli bir iş. Filmin özellikle sonunda zirveye çıkan dram biraz zorlama olmuş gibi hissettirse de, beklentilerin aşıldığını söyleyebiliriz. Tabi beklentilerimin oldukça düşük olmasının da payı vardır. 

Filmin yıldızı ise kesinlikle Özgür Emre Yıldırım... Zaten buradaki rolüyle ödüller kazanmıştı ve sonra kendisini Sarmaşık'ta izledik (Ben hâlâ izlemedim ama sahnelere aşinayım). İki filmde iki farklı tiple çok başarılı olduğunu düşünüyorum. Ama keşke Funda Eryiğit ve Sarp Akkaya'nın filmde daha geniş rol alsaydı, birçok yerde filmin tanımı yüzü olan bu ikiliyi az görünce hafiften biraz kandırılmış gibi de hissetmedik değil.

Hiç yorum yok: