Salı, Mayıs 16

Kissing Jessica Stein



Eşcinsellik temalı filmlerin karamsar havası beni onlardan uzaklaştırıyor. Karamsar filmleri severim ama hikayede eşcinsel bir aşk varsa, normalinden iki kat daha kasvet izleriz. Bu sefer ise tam tersi, mizah soslu bir film ile karşı karşıya kaldım.

Jessica Stein adlı karakter, başarılı iş yaşamına rağmen özel hayatında başarılı olamaz ve en sonunda bir gazete ilanıyla başka bir hanımla ilişki yaşamaya başlar. Aslında bu ilişki de çok iyi gitmez ama bu yeni deneyim, hanım kızımızın hayatında değişikliklere sebep olur. Karakterler esasında lezbiyen değil, biseksüeldir ve bu da filmin sonu için önemli bir detaydır. 

Aslında filmi biseksüel veya eşcinsel biriyle izlemek isterdim. Filmdeki repliklerin, kurgunun, alt metnin ne kadar sağlam veya rahatsız edici olduğunu değerlendirecek düzeyde değilim, onlardan yardım alabiliriz. İşin o kısmını geride bırakınca ise basit, akıp giden bir komedi filmi izleyerek iyi zaman geçirmek mümkün.

Jessica Stein karakterini canlandıran Jennifer Westfeldt, aynı zamanda filmin senarsti. 2001 yapımı film esnasında 30 yaşındaydı. Genç bir yaş ve de o yaş için en azından o dönemin ses getiren ve hayatımızı değiştiren yapımları Ally McBeal, Sex and The City ve ülkemizde son dönemde boy gösteren 'kadın ve onun komik özel yaşamı' hikayelerinden çok daha iyi bir film ortaya çıkardığını söylemek mümkün. 

Westfeld, özel hayatında, son dönemin en karizmatik adamlarından Jon Hamm ile beraber. Jon Hamm, filmde de ufak bir role sahip. Bu da yazıyı doldurmak için işe yarayacak gereksiz bilgi.

Hiç yorum yok: