Pazar, Ağustos 24

Koca Çınar





Turgan Ece'yi hiç tanımadım. Hiç görmedim. 1930 yılında doğmuş. Bizden çok farklı dönemlerin adamı... Ama onu Galatasaray ile bağdaştırmıştım. Bu normal. Fakat popüler kulütürle bezenmiş biri olarak göz önünde olmayan birini bu kadar el üstünde tutabiliyor olmam ilginçti.

Sanırım kulüp içinde en çok değer verdiğim, hatta belki de en çok hayran olduğum isimlerden biriydi.

Dönem dönem ortaya çıkan röportajları, eski gazete küpürleri ve bir iki demeci dışında ise onun hakkında çok fazla bilgim yoktu. Fakata bütün o kısıtlı kaynaklara rağmen, onun Galatasaray ile özdeşleşebilen nadir insanlardan biri olduğunu hissediyordum.

Bu bir başsağlığı veya "Seni unutmayacağız" yazısı değil. Dediğim gibi, daha önce hiç görmediğim, hayatıma hiç dahil olmamış birinden bahsediyoruz. Ölüm de Allah'ın emri... 84 senelik ömrün sonu geliyor.

Ama ölüm haberini duyunca hem şaşırdım hem üzüldüm. Farkında değilmişim, haberi duyunca dank etti. Ben onunla tanışıp, Galatasaray'ı konuşmak istemişim hep. Mektepten çok arkadaşım var, basından çok ağabeyim var, illa bir gün denk geliriz diye düşündüm herhalde. O anlatsın biz dinleyelim.. Güzel olurdu, olmadı...

Galatasaray'ın güzel zamanlarının, zor zamanlarının adamı... Toprağı bol olsun..


 "Galatasaray koca bir çınardır. Tüm dünyaya yayılan dalları ile koca bir çınardır."

Hiç yorum yok: