Pazar, Eylül 7

Altına hücum




Kayseri Erciyesspor'un adının önüne Suat Altın İnşaat getirilmesi üzüntü verici ama şaşılacak bir durum değil. Süper Lig takımları gelir yaratmakta zorlanıyor. Suat Altın, Sanica Boru veya o, bu... Birileri gelip parayı verip isim sponsoru olacaksa, kulüp kasasına para kazandıracaksa yapacak bir şey yok.

Fakat bu olayda şöyle bir sıkıntı var, kulübün kasasına para girmiyor. İsmin önüne Suat Altın İnşaat geliyor ama kulübün kasasına 1.750.000 TL giriyor. Futbol piyasasında komik bir rakam. Yasin Öztekin'i 2.5 milyon euro'ya satan kulüpten bahsediyoruz. 34 maçta isminin önüne bir firma adı koyacak ama sezonun sonunda o parayla 1, belki 2 futbolcu transfer edebilecek.

Haliyle, komplo teorilerini de seven mantığımla, bunun sadece bir sponsorluk anlaşması olmadığını düşünmeye başladım. Yine birileri kulüpleri kendi isteğine göre, kendi çıkarlarına göre kullanıyor. Olan taraftara, bu takımları sevenlere oluyor. Gerçekten taraftarlık akıl karı bir iş değil, hele Türkiye'de ve hatta Anadolu'da normal bir insanın bu yaşam tarzını sürdürmesine şaşırıyorum.

Kayseri Erciyesspor'un ne kadar taraftarı var ki diyenler olacaktır. Var işte. Bizim de Tribün Dergi forumlarından tanıdığımız Necati var. Senelerdir maça gider, tek başına deplasman yapar. Zaten forumda çok değişik karakterler vardı. İstanbulsporlu Kenan vardı mesela. Bu adamlar, Suat Altın gibilerinden de, kulüp yönetimlerinden de daha yürekli, daha sadık, daha vefakarlar...

Necati Bildik, bu isim-sponsor muhabbetinden sonra yine ayağa kalkmış. Önce firma ile görüşmüş. Firmanın ukala tavırlarını görünce, sorunu konuşarak çözemeyeciğini anlamış.

Geçenlerde twitter'da 1 milyon kişiye ihtiyacı olduğunu söyledi. Endüstriyel futbola karşı duran 1 milyon kişi, 2 TL versin... Gerçi bu işler nasıl olacak, fesh işlemleri vs o kadar kolay mı emin değilim. Ama bir mücadele var işte ortada. Bazen hayatta hangi tarafta olduğunu göstermek için çok kolay bir adım atman yeterli oluyor.

Bakalım nasıl olacak, neler yaşanacak. Evinde Kayseri Erciyesspor forması bulunan biri olarak bu olana bitene kayıtsız kalmak istemem. Ama bu romantik savaşın bir de gerçek boyutu var. Bugün Kayseri Erciyesspor taraftarı bu cepheyi kazansa bile, daha bir sürü mesele daha ortada duracak. Bu rant, bu pasta, bu kirli ilişkiler, bu futbol ailesi, bizi sıkıştırdı ve artık yutmak üzere. Zaten bu vahşi saldırganlıkları ve kural tanımazlıkları yüzünden bugün Fenerbahçe ve Galatasaray bile  sponsor bulamıyor ya neyse... İğrenç ve basit kavgalarından kafalarını kaldırıp baksalar belki göreceklerdi. Passolig'e imza atmaya, inşaat şirketlerine sponsorluk vermeye devam etsinler.

Necati Bildik'in twitter adresi

Hiç yorum yok: