Cuma, Temmuz 3

Teşekkürler Almanya


Bugün programa bakıyoruz. Sayısız maç var. Dün de öyleydi. Hafta sonu da aynı olacak. Aslında bu yaz daha başka planlarımız, başka maç programlarımız vardı ama iki ay öncesinden de bugünler hayal gibiydi.

Dünyanın nereye gideceğini kestiremediğimiz günlerden, nispeten normalleştiğimiz günlere geçiş çok hızlı oldu. Televizyona bakınca maç görüyoruz. Taraftarlar heyecanlanıyor, futbolcular oynuyor, bahisçiler kuponlarını dolduruyor. İşte bugünlerin gelmesini sağlayana hakkını vermek gerek.

Teşekkürler Almanya, teşekkürler Bundesliga!

Eğer Almanya bu konuda kararlı adım atmasaydı, diğer ülkelere örnek olabilir miydi? Diğer ülkeler, Almanya'nın ilerleyişini görmeseydi aynı kararlığı gösterebilirler miydi? Üstelik Bundesliga oldukça dikkatli ve titiz ilerlediği için sıkıntı yaşamadı. Bu da diğer ülkelerin cesaretini arttırdı.

Lafı çok fazla uzatmaya gerek yok. Yıllar sonra "Pandemi günlerinde spor" tarzı bir konu açıldığında bile hakkı teslim edilecek Bundesliga'nın.

Yukarıda zengin bir programdan bahsetmiştik. O programda Almanya yok (Gerçi Werder Bremen ile Heidenheim arasında play-out maçları başladı). Erken başlayan, erken biter. Artık Bundesliga izlemeyeceğiz. Gerçi bundan önce de çok ilgim yoktu Alman futboluna. Açıkçası yaptıkları bu kıyağa rağmen, ilerleyen yıllarda da bir Bundesliga sevdalısı olacağımı sanmıyorum. Fakat yine de; benim kalbimde ligi oynatmayan Fransa ve Hollanda'nın önünde olacaklar. Bayern 10 sene daha ligi domine edip, yarışın keyfini kaçırsa bile...

3 yorum:

Adsız dedi ki...

almanya tebriği hak ediyor. fransa ve hollanda ise eleştiriyi.
bir de eleştiri değil direkt hakaret hak eden bir organizasyon var.
bütün herkes formül ararken oturup çözüm bile aramayan çöp kere çöp bir organizasyon. euroleague. oysa en kolayıydı. ilk 5 bile belliydi. hızlıca bie eleme bir final four. köln'dü zaten adres. ama yok. yapmadılar. çünkü çöpler.

kutay dedi ki...

Euroleague'i yine bir kenara koyarım şahsen.

Bir kere Hollanda ve Fransa gibi kestirip atmadılar. Uzun süre çözüm aradılar.

Fakat hem uluslararası bir organizasyon olması ve hala devam eden uçuş yasakları, hem de oyuncuların önemli bir kısmının ABD'de olması işleri baya zora soktu.

Yani Fransa ve Hollanda gibi kötü gözle bakmıyorum. Olan Efes'e oldu gerçi

Adsız dedi ki...

acele edilmesine gerek yoktu. fransa hadi neyse şampiyon belli. hollanda da aslında ağır sözleri hak ediyor. en azından ajax ve az arasında final maçı oynanabilirdi.
euroleague e gelince... final four zaten köln'de olacaktı. almanya güvenilir bir ülke. ilk 5 belliydi. final four a bu 5 takımın kalacağı da belliydi. efes real barça zaten devam dediler. bunları koyarsın kenara. maccabi ve cska tke maç oynar kazanan final four a dahil olurdu. hem belki cska hiç gelmezdi direkt maccabi gelirdi. çünkü cska da devam edilmesini istemiyor şeklinde haberler vardı. cska ve fb (neden acaba)
efes real barça maccabi. yap bi final four ver kupayı oldu bitti. ispanya bile basketbolda hızlı bir formül buldu ve kupayı baskonia kazandı. içine sinmeyenler olabilir. ama böyle olmasından iyidir.
benim formülüm en ideali en güzeli de demiyorum ben. ama ben bile bir fikir üretebilirken eurolague ve tbl'nin yangından mal kaçırır gibi aldığı kararlar organizasyon kalitesi hakkında fikir veriyor bence. benim fikrim de çöp oldukları.
demek gelecek yıl şubat ayında aniden bir hastalık patlarsa euroleague yine iptal olacak? paralar yine çöpe gidecek? kendine değer vermeyen ilk aksilikte bitti güle güle diyenlere ben neden değer vereyim artık..