Salı, Temmuz 6

Oka!

Louis Sarno, ABD'li bir müzikolog. 1980'lerde Afrika'ya gidiyor ve orada çalışmalarda bulunuyor. Film de onun Afrika'daki yaşamını anlatıyor. Gerçek bir hikaye yani. Bir beyaz Batılı adam, Afrika'da bir kabilenin içinde yaşıyor. Üstelik bunu yaparken bir hastalığı bulunuyor. Tedavisi için ABD'de kalmasını tavsiye eden doktorları dinlemiyor. Afrika'yı o kadar çok seviyor. Fakat Afrika onu koşulsuz sevmiyor. Burada birçok siyasi, kültürel ve toplumsal sorunun içinde kalıyor. Bir yandan da hastalığı etkisini gösteriyor.

Aslında ilginç ve farklı bir hikaye anlatılıyor. İnsan böyle bir deneyimi (hasta olmadan) yaşamak istiyor. Fakat hikayenin sinemaya aktarımı biraz başarısız olmuş sanki. Kurgu mu belgesel mi belli değil. Biyografik yanı ağır bastığı için belgesel havası var ama oyuncular Flash TV'nin 'Canlandırma' konseptinden daha güçlü olamayınca kurgu izlenimi maalesef kötü anlamda öne çıkıyor.

Ayrıca iyilerin çok iyi, kötülerin çok iyi olarak anlatılması da biraz sıkıcı. Fakat Sarno'nun kendi kitabından uyarlandığı için de buna çok fazla söz söylemek mümkün değil. Belki gerçekten öyledir. Oradaki insanlarla yaşayan kendisi...

Sonuç olarak hoş film değil. IMDB puanı da düşük. Fakat Sarno'nun anıları ve hayatı ilgimi de çekti. Belki bir göz atılır.

Hiç yorum yok: