Cuma, Nisan 15

Sexo Facil, Peliculas Tristes

 


Romantik komedilerin birbirlerine benzediğinden şikayet ederiz. Belki de senaristler de bu durumdan dolayı acı çekiyordur...

Ernesto, bir senaristtir. İşleri ve aşk hayatı iyi gitmez. O sıralarda bir senaryo yazmak üzere yapımcı arkadaşıyla anlaşır. Romantik komedi yazacaktır. Yazmaya başlar ve yazarken yarattığı karakterinin yaşadıkları ile kendi yaşadıkları arasında bir paralellik olduğunu farkeder.

Zaten her yazar biraz kendinden beslenir. Biz bu beslenme anında doğan tıkanmaya veya buhrana tamamen girmiyoruz. Daha doğrusu o depresyonu yaşamıyoruz. İşin eğlenceli kısmı ile haşır neşir oluyoruz. Bir yandan Ernesto'nun yaşadıklarına odaklanırken bir yandan da Ernesto'nun kaleminden çıkan Victor'un hikayesini izliyoruz.

Peki böyle bir hikaye iyi mi oldu? Eh beklediğimiz kadar değil. En azından kısa özette hissettiğimiz heyecanı film boyunca yakalamak zorlaşıyor. Biraz sıkılıyoruz. Bir filmde iki ayrı öykü beklerken, aynı öyküden iki ayrı film izliyormuşuz gibi hissediyoruz. Farklı bir romantik komedi çıkacağını hayal ederken, bir alana bir bedava kampanyası sayesinde toplam iki tane bildiğimiz romantik komediyi elimizde buluyoruz.

Yine de renkleri, kamera kullanımı, hoş karakterleri ile cıvıl cıvıl bir hava yakalayabiliyor filmimiz. Zorlarsak; izlenebilir bir "çıtır film" kategorisine girebilir. Ya da romantik komedi izlemek isteyen bir arkadaşınızla ortak bir film bulma sıkıntısı yaşarken yardıma koşabilir.

Hiç yorum yok: