Salı, Ağustos 26

Galatasaray 2008-2009

Önce gizli kapaklı adam gibi bir kanat oyuncusu aldı Galatasaray Kewell'ı transfer ederek. Sonra Meira geldi ki bence dün yapılan Baros transferi dahil en iyi transferdir bana göre. Hiçbir yabancı oyuncusundan verim alamıyorken geçen sene yerlilerinin gösterdiği performans da ortada, zengin bir yedek kulübesinden bahsediyorum. Sezona çok iyi giren bir Hasan, zaten takımın en önemli silahlarından biri olan Arda da cabası hücum hattı için. Linderoth ve Lincoln'ün bu takıma ne zaman katkı yapacağı şimdilik soru işareti olarak duruyor. Skibbe Lincoln'de ısrar ederse neler kaybeder bilmiyorum ama Lincoln'ü kazanacağı kesin. Hangisi oynarsa oynasın, kimsenin gözünün arkada kalmayacağı iki forvetin yanına bir de Milan Baros dahil oldu. Kadro açısından bakıldığında kağıt üzerinde ligin tartışmasız favorisi Galatasaray.
***
Ama futbol işte, kağıt üzerindeki gibi olsaydı, Zenith UEFA Kupası görebilir miydi geçen sene? Galatasaray'da da sorunlar var ve baş sorun Skibbe bence. Bir maçla değerlendirmek çok yanlış olsa da Steaua maçındaki tercihleri koca camianın Şampiyonlar Ligi hayallerini ateşe atmış durumda şimdiden. Denizli maçında sahadaki performansı hiç olan Ayhan yerine Topal'ı oyundan alması da maç 4-1 bitmesine rağmen bir eksi puan daha yazdırdı haneye. Tribünlerden çıkan ses bunun göstergesi. Biraz zaman lazım demek, her kötü performansın bugünlerdeki kurtarıcı cümlesi.
***
Bir de sağ bek alınırsa Galatasaray'a yönetim harika bir transfer sezonunu geride bırakmış olacak. Üzerine düşeni yapmış olan yönetim haklı olarak bilet fiyatlarını da yüksek tutuyor. Ligin ilk maçında özellikle de kale arkasındaki boşluklardan sonra geri adım atacaklardır diye düşünüyorum.

Hiç yorum yok: