Perşembe, Ağustos 14

Grup I Fatih Sultan Mehmet Koşusu

Yarışta Selim Kaya ve Halis Karataş'ın düzenli olarak bindiği üçer tane at vardı kayıtlarda ve seçimleri bu yüzden çok merak ediyordum. Gladyatör, Rieballa ve De Niro Selim Kaya'nın, Berraksu, Kurtiniadis ve Sabırlı da Halis Karataş'ın vazgeçilmezleriydi. Bu sabah deklarelere baktığımda Kurtiniadis'e Selim Kaya'nın bineceğini öğrendiğimde çok şaşırdım, çünkü Ribella da kayıtlıydı ve onun jokeyi henüz deklare edilmemişti. Daha sonra yanına koşmaz ibaresi kondu ve üzüldüm. Sen miller kısrağı 2000'de koştur, ve onun üzerine de bu yarıştan kaydını sildir. Elbet bir bildiği vardır sahiplerinin demekten başka çare yok. Ribella'nın koşmayacağı yarışta diğer safkanların şanslarını değerlendirmek gerekirse:
***
1)Gladyatör: Kısa ve orta mesafelerin başarılı ismi. Son yarışında düzlükte kapandı ve ikincilikte kaldı. Şansı, sert rakiplerinin kötü koşması ile artar.
***
2)Kurtiniadis: Bakalım Selim Kaya idaresinde neler yapacak Kurtiniadis... Orta mesafeleri uzundan daha iyi koşuyor bana kalırsa. Sabırlı'nın yapacağı en ufak bir hatayı ki buna startta kalmak da dahil, affetmez.
***
3)Prince Of Eulleup: Tamam bir iki kere sürpriz yaptı ama manası yok bu atı her zaman bu grupta koşturmanın. Daha alt gruplarda değerlendirilmeli bence.
***
4)Sabırlı: Koşunun favorisi, gelmiş geçmiş en büyük şampiyonlardan biri, 1200 ve 1600 metre rekortmeni, yarışseverin en güvendiği isimlerden biri. Tek yazmayanı meşe odunuyla döverler gerçi de, at atı geçer, unutmamak lazım.
***
5)De Niro: Ribella ile eküri koşacaktı, şimdi kurtlar sofrasında yalnız kaldı. İlk ciddi sınavı diyebilirim. 1400'ü 1.22'lerde koşmuşluğu var, belli ki yetenekli bir tay, ama grup onun için oldukça sert.
***
6)Berraksu: İdeal mesafesinde sürprizde değerlendirilebilecek isimdir Berraksu. Koşuya tempo verdikten sonra şayet mesafe açılırsa bombayı patlatabilir. Selim Kaya'nın aşırı güvenine bir de Sabırlı'nın starttan geç çıkması eklenirse Gladyatör ile birlikte ön plana çıkmasını bekliyorum.

Hiç yorum yok: