Çarşamba, Ağustos 13

Turbo

Turbo'nun bu sene 3 yaşlı Araplar'a mahsus bütün koşuları kazanacağını belirtmiştim. Ama yaptığı dereceler akılları karıştırıyor açıkçası. 3 yaşındaki bir tayın 1200 metreyi 1.17'lerde koşması, üstelik de bunu Ankara gibi rakımı yüksek, zor bir pistte yapması zordur. Yılın başarılı taylarından Nazlı Gelin'e 60-70 metre fark attı Turbo, üzerinde durmaya değer bence.
***
Yarımkan olduğu için hiçbir zaman altılı dahilinde koşturulmayan Tansel vardı bir zamanlar. Mirhat'a yetişemediğim için hatırlamıyorum. Bu atlar genelde sık sakatlanır ve uzun yıllar koşarlardı ölmedikleri sürece. İkisi de bağırsak düğümlenmesinden öldü. Bu sene yanılmıyorsam Çetin yarışlardan men edildi. Geçen sene birkaç kez geçmişti onu Kafkaslı, ama Kaya ekürisi bile sağlıklı olduğu sürece Çetin'i geçmenin imkansız olduğunu biliyor. Muhtemelen geçildiği yarışlarda da sorunu vardı Çetin'in.
***
Dün ki yarışta da Halis Karataş atını yarışın hiçbir yerinde teşvik etmedi. Teşviksiz, tuta tuta bu kadar fark hayra alamet değil. Forumlarda çeşitli yorumlar dönmeye başladı bile. Gülbanaz gibi bir eşşekten nasıl Turbo çıktı, bunu ben de anlayamıyorum. İlerleyen günler bakalım ne gösterecek ama Turbo'nun kazandığı her yarıştan sonra böyle dedikodular olacaktır, bunu söyleyebiliyorum şimdilik.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

bilmediginiz bişey hakında yorum yapmayın turbonun annası belli babası belli gülbanaz eeşşek degildi çöok iyi bir kısraktı ama sorunluydu koşan tüm atları yarış kazanmış ve üst düzey performsn sergilemişlerdir kim ne derse desin turbo has bir arap atıdır çekemeyen insanlar kendince yorum yapabilirler ama yazık kimsenin beduasını almayın allah vergisi bir at bunu kabulenin o bir şampiyon

peralta dedi ki...

turbo'nun herhangi bir rakibinin sahibi olmadığım için çekememezlik gibi birşey söz konusu değil, inşallah hep kazanır, sayesinde 5li ganyan oynuyorum.

aslında benim demek istediğim sadece turbo'nun yaptığı derecelerin anormal iyi olduğuydu. 1200de bir arap tayının tuta tuta 1.17 yapması demek, zorlayarak, iterek bu tayınn bu dereceyi 2-3 saniye geliştirebileceği anlamına geliyor kısmen de olsa. o zaman rahatlıkla elazığ'daki ingilizlerle falan kapışabilir turbo.

birşey de gülbanaz için söyleyeyim, elle tutulur tek yavrusu babaarat o da eski zamanda olsak mevcut geliriyle B grubu olabilirdi sanırım. şampiyonlar çıkarmış kan hatları az çok belli. satvet-albatur-caş-kafkaslı en parlak örneği olsa gerek.

kahveci recep dedi ki...

turbo gelmiş geçmiş en büyük arap atı dır o bir şampiyondur. ona yorum yapılmaz yapılamazda? kafaslı gibi bir şampiyonu uzuk ara geçen bir ata yorum yapmak yanlış olur ....turbo nun ayaklarının düz basmasını diliyorum sahibinede başarılar diliyorum..baksanıza msn nem dahi turbo_351@hotmail.com. dur.TURBO KİMTUTAR SENİ BE ...?

Unknown dedi ki...

ben dadaşlar diyarından selim gelmiş gecmiş şanpiyona slm hiç kimse saga sola yada camur atmasın çünkü gercek şanpiyon turbo halıs karataşıda cok severim ama şampiyonu kafkaslıya yem etmiyecekdi bu şanpiyonun hatası degil halis karatşın hatası bu