Perşembe, Ağustos 14

Yetecek mi?

Maçın sadece özet görüntülerini izledim, o yüzden yok şöyle oynadık, yok Aragones şunu yapmalıydı diye işkembe-i kübradan sallamak istemiyorum. Ama Fenerbahçe'nin mevcut dizilişiyle kalabalık orta sahalar karşısında zorlanacağı da bir gerçek. Alex ne zamana kadar önlibero olarak görev yapabilir ki? Ofansta sorun yok, hem Guiza hem Semih mükemmel koşular yapıyorlar ve Alex de harika toplar atıyor ama rakibi karşılarken çok sıkıntı olur bu şekilde. Uğur ve Kazım çok çizgide kalıyorlar ve orta alanı kalabalıklaştıracak daralmayı yapamıyorlar içeri doğru. Kaldı ki yapsalar bile ortaya sağlıklı bir diziliş çıkacağını düşünmüyorum.
***
Senna veya Xabi Alonso çözüm olur mu? Bir nebze olsun evet. Ama sadece Selçuk ile aralarındaki fark kadar katkı yaparlar. Tek önlibero, üstüne Alex ve de savruk iki kanat adamıyla kim gelirse gelsin takım zorlanacaktır. Aurelio kalsa idi, aynı dizilişte yine sıkıntı olacaktı, yani sorun transferde falan değil, dizilişte bence.
***
Çözüm orta alanı biraz sertleştirmekten geçiyor. Mesela Uğur'un yerine Emre'yi alarak. Emre çizgi oyuncusu değil, biraz daha içeride kullanılabilir. Arkasında nasıl olsa Roberto Carlos var. Kazım içinde bir formül bulunmalı. Oyundan alındıktan sonra formayı fırlatmış, zaten disiplinsiz umursamaz hareketleriyle çileden çıkartıyor beni, bir de buna "ben oldum" havası eklenirse hiç çekilmez. Burak gayet iyi bir alternatif şimdilik.
***
Rövanş için skorun yeteceğini düşünüyorum. Çok daha ciddi olacaktır Fenerbahçe. Ama dediğim gibi mevcut dizilişte ısrar, uzun vadede önemli sorunlara yol açabilir.

Hiç yorum yok: