Çarşamba, Temmuz 21

Bugün Derbi Yok


Galatasaray-Fenerbahçe arasında oynanacak herhangi bir erkekler voleybol maçı beni daha çok heyecanlandırıyor. Bugün maç olması umrumda değil. Gazozuna maç olması değil sebep. Halı sahada GS-FB maçı yapsak daha çok heyecanlanırdım. Fakat bu maç, samimiyetsiz futbol yıllarımızın en somut organizasyonudur.

Sezon içindeki derbilerin tadını kaçıran onlarca insan, bu maçıı el üstünde tutuyor. Yöneticilerden, yazarlara kadar.. Her derbinin zevkini kaçırmaya çabalayanlar, bu sefer yeni yeni derbiler, kupalar üretiyorlar.

Salt amaçın kazanç olduğu bir maç. Üstelik daha az kazanan da yok. Herkes kazanıyor. Ne güzel. Hadi maç yapalım. İki taraf da kazanır. Hatta biz hep Türkiye'deki insanlara 100 liradan biletler sattık, o biletleri karaborsalara düşürdük, anavatandakileri derbi aşkına çok yolduk, biraz da gurbetçileri de yolalım. Onların parasını alalım. 2 forma fazla satalım.

TSYD Kupası maçı yapmayalım ama. Bir ülkenin en önemli futbol gelenkelrinden birini yapmayalım. Niye? Çünkü takımlar yenilince sezona sancılı başlıyor, hem iki takım taraftarı da yan yana gelmesin mümkün olduğunca.

Geçen sene 19 Mayıs Dostluk maçı çıkmıştı ortaya. O bile daha heyecan vericiydi. En azından sadece maçtı. Bu sefer ticari bir antlaşma var ortada.

Galatasaray ve Fenerbahçe rakip değil, iki ortak şirket aslında. Sportif rekabet azalıyor, bizim de heyecanımız kayboluyor.

Alex'in dediği (ya da demediği) çok doğru. Birbirimizi vuralım, kıralım demiyorum, diyemem de. Galatasaraylı kadar Fenerbahçeli arkadaşım var. Ama ortada bir rekabet olmalı. Gerçi var da.

Kim daha fazla taraftara/müşteriye sahip, kim daha fazla para kazanacak, kim daha fazla forma satacak, kim daha fazla kombine satacak. Gerisi önemli değil. Bir sene geçer, bir sonraki sene başlar, yepyeni formalar çıkar, yepyeni derbilerle aşı verilir. Şov devam eder. Ediyor işte.

Bugün derbi var. Mecdiyeköy'de sokak aralarında bir içen küçük gruplar da yok, Yoğurtçu'da pankart boyayanlar da. O zaman aslında; bugün derbi yok.

1 yorum:

ygtylmz dedi ki...

Yazı şahane. Ellerine sağlık. Neden hiç yorum almamış anlam veremedim !