Pazar, Temmuz 11

Güzel Kaybedenler


Futbolcu özelinden, dünkü maçın ve belki de turnuvanın en güzel kaybeden ikilisi Klose ve Forlan maç sonu yan yana. Belki de birbirlerini teselli ediyorlar.

Forlan, takımını yarı finale kadar çıkardı, 3.lük maçında enfes bir gol attı, gol sayısını 5'e çıkardı. Bugün Villa ve Sneijder gol atamazsa 4 gol kralından biri de o olacak. Son dakikada kullandığı muhteşem serbest vuruş üst direk yerine biraz daha alta inse, hem o gol sayısını 6'ya çıkaracaktı hem de biz yarım saat daha maç izleyecektik.

Forlan'ın Villareal ve sonrasında Madrid'de devam eden yükselişi, olgunlaşması, gelişmesi Afrika'da tavan yaptı. Onu izlemek büyük zevk. Bize kalan tek teselli bu adamı, 4-5 ay önce Sami Yen'de izlemiş olmak.

Klose ile ilgili daha önce yazdım. Gol krallığı mevzusu. Dünya Kupası tarihinin en golcü adamı olabilirdi dün gece. Bunu sadece kendisi değil, bütün Almanya hatta birçok futbolsever istiyordu. Sakatlığı nedeniyle kadroda yer almadı. Bu sebepten dolayı Ronaldo'nun 1 gol gerisinde kaldı. 2014'te 36 yaşında olacak. Müller, Kiessling gibi gençler 4 sene sonra formayı alacaktır, haliyle Klose'nin zirveye çıkması olukça zorlaşacak. Süperstar gibi davranmayan ama süper işler yapan bir forvet, bir futbolcu, bir sporcu Klose. Bir ünvan yakışırdı aslında.

Dün Forlan ve Klose birer gol atsalardı çok farklı bir tarih yazılacaktı.

1 yorum:

HayattanSıkıldıgımda dedi ki...

http://zorturkderki.blogspot.com/2010/07/nasip-degilmis.html

Bende kendi blogumda bir şeyler karalaıdm.Klose oynasa gol atsa gol kralıda olabilirdi.2 defa gol kralı olan tek oyuncu.Zor olurdu onu geçmek ama nasip değilmiş.

Bu arada bir ricam olcak.

http://zorturkderki.blogspot.com/

blogunu Aday Kadroya eklerseniz çok sevinirim.