Pazartesi, Temmuz 30

Anadolu Tarım İşletmesi Koşusu

Salı günü Ankara'da yine Araplar'ın önemli diyebileceğimiz koşularından Anadolu Tarım İşletmesi Koşusu koşulacak. Koşuda iddialı isimler var, son 10 yıla baktığımız zaman yine bu koşuyu kazanan safkanların yarışçılık tarihindeki ve yarışseverin gönlündeki yerlerinin bambaşka olduğunu görürüz.
***
2100 metre mesafede çim pistte koşulacak bu koşuyu 2001'de Odinhan, 2002'de Anadolu Ateşi, 2003'te fotoğraftaki Yaşarcık (Fotoğrafı Şampiyon Atlar sayfasından aldım, bir çok şampiyonun güzel fotoğrafları mevcut tavsiye ederim), 2004'te Tekelioğlu, 2005'te Özgünhan, 2006'da Ateştopu, 2007 ve 2008'de Kafkaslı, 2009'da Hayatım ve son iki yılda da Hisarbey'in kazandığını görüyoruz. Kaya ekürisi sağolsun oradan oraya sürüklenen Kafkaslı bu koşuyu tam 5 kere koşmuş, 2'sini kazanmıştır. 2006'da çok ağır favori iken girdiği zaman ise Ateştopu ve Alpak'ın arkasında 3.lük elde etmişti. Bir atın her sene hemen hemen aynı haftada yer alan koşuya 5 sene üstüste katılması, mücadelenin G2 olduğunu düşünürsek muazzam bir durumdur. Kafkaslı da zaten muazzam bir attı.
***
Salı günü ise yarışın iki isim arasında geçmesini bekleyebiliriz. Yarış Niğbolu Koşusu'nda Kurtel ve Karaüzüm'ü mağlup eden Lidertay ve rüştünü ispatlamış, koştuğu 20 yarışta 1 kez tabela dışında kalmış, 7'si G1 14 birincilik elde etmiş şampiyon Onurkaan arasında geçecektir. Bu iki safkana dair enteresan bir not da babaları Lidertay'ın babası Bozok ve Onurkaan'ın babası Demirkazık 2001'de 3 yaşlılıklarının başında bir çok açık yarışta kapışmış, çoğunda Özgünhan ellerine verse de özellikle Demirkazık adından hatırı sayılır biçimde bahsettirmiştir. Bunların jenerasyondan bir diğer kalite Anadolu Ateşi ise yukarıda değindiğimiz gibi 2002'de bu önemli kupayı kazanmıştır.
***
Yarış 31 Temmuz salı günü saat 17.00'de. Hele bir izleyelim bakalım bu adam ne diyor diyenler TJK TV ve TAY TV'den yarışı seyredebilirler.


Hiç yorum yok: