Cuma, Temmuz 6

Kaynarca Sınavı



Öylesine, bir deneyelim belki lazım olur mantığıyla yarın (birkaç saat sonra) KPSS'ye gireceğiz . Nisan ayında, başvurunun son gününde güç bela kaydımızı yaptırmıştık. Daha fazla zorlanmayız derken, sınav günü geldi çattı. Daha da kötüsü, geçen hafta sınav yeri açıklandı ve daha fazla zorlanacağımız bir aşamanın daha olduğunu öğrendik.

Erenköy'de oturan ben, sınav yeri tercihi olarak Kadıköy ve Üsküdar'ı seçen ben, sınava Kaynarca'da gireceğim. Hayatım boyunca Kaynarca'ya bir kez belki gitmişimdir, onda da gittiğimin farkında değilimdir. Erenköy'den Kaynarca'ya direkt bir vasıta yok. Hani Pendik falan olsa, devletin "hacı bin sabah 17'ye git" mantığında olmasını anlardım. Ama Pendik'ten bir vasıtaya daha binmek gerekiyor.

Aslında sınava girmekten vazgeçmiştim ama bir arkadaşımın ısrarıyla girmeye karar verdim. Zaten bu arkadaş ısrarlarıyla başvurmuş ve 35 lira harç parası vermiştim. Bari o para boşa gitmesin.

Neyse ki, Peralta kardeşimiz Kaynarca çocuğu. Tarif etti, kolay bir şekilde ulaşacağımızı söyledi. Fakat, sınava giriş yerini Kaynarca olarak belirleyen sisteme hasbelkader dahil olursam, başıma neler gelebileceğini düşünemiyorum bile. Bunlar atamayı da Bakü'ye falan yapar.


1 yorum:

Adsız dedi ki...

öss sınavında İZMİT KÖRFEZ FEN LİSESİ nde girmiş biri olarak çok iyi anlıyorum ( not : bostancıda ikamet ediyordum)

sanırım ösym bize bişey demek istiyor