Cuma, Ocak 20

Sol



Başakşehir'i izlemek büyük zevk. Ligin en iyi takımı. Ne yaptığını bilenden daha fazlası; çünkü artık işin üretim aşamasındalar. Topu ayaklarına aldıktan sonra hücuma çıkışları mükemmel. 

Bu övgüleri pek sık göremiyoruz ama bundan sonra, ligin boyu kısaldıkça mecburen dillenecek. Yine de bu övgüleri şimdilik es geçelim; yeteri kadar yaptık. Bu hafta sadece tek bir anı öne çıkarmak istedim, çünkü izlerken keyif aldım. Herhalde 25 kez izlemişimdir.

Başakşehir'in 5 gol atarak kazandığı Kayserispor maçının  öne çıkan golü Cengiz'inki oldu. O da güzeldi ama kaleci Muammer'in bir hatası vardı. Fakat üçüncü golleri kusursuzdu.

Sırasıyla tek toplarla sahanın 90 metresini geçtiler ve golü attılar. Topa değenler; stoper Epureanu, arka orta saha Emre, ön orta saha Mossoro, kanat Edin Visca... Toplam süre 8 saniye. Kısaca tekrarlayalım; 90 metre, 8 saniye, 3 pas, 1 gol.

Muhteşem bir gol. Peki yazının başlığı neden sol. Çünkü ilk üç pas sol ayakla atıldı. Epureanu, Emre ve Mossoro'nun bilekleri oyunu öne taşıyor. Keşke Visca da golü soluyla atsaydı.

Hiç yorum yok: