Pazartesi, Nisan 10

Six Degrees of Separation



Will Smith'in 25 sene önceki hali, şimdikinden farklı değil. Oranın Hakan Peker'i gibi.  Six Degrees of Separation onun kariyerinin ilk filmlerinden biri. Ve Will Smith'in neden bu kadar başarılı olduğunu anlamamıza yardımcı oluyor. Adam; gerçekten yetenekli,

Film de oldukça başarılı. Bir tiyatro oyunundan uyarlanma. Belki de orijinal türüne sadık kalma isteği öne çıkmış. Ama bu da ortaya çıkan ürünü çok başarılı bir sinema filmine dönüştürmüş. Gebel sinema alışkanlığına sahip kişilerin sıkılabileceği bir film. Sıkılmak dendiğinde insanların aklına hemen sessiz, aksiyonsuz filmler geliyor. Bu onlardan değil. Burada bol bol tiradlar var, replikler akıp gidiyor. Konsantrasyonu zorlayabilir ama büyün bunlara rağmen herhangi bir sahnedeki diğer ayrıntıları kaçırmanıza izin verilmiyor.

Kaliteli bir şey izlemişim. Ama tekrar izlemekte fayda var. Kaçırdığım şeyler olabileceğini düşünüyorum. İsmi az duyulan ve başrolde rapçi olarak tanıdığımız siyahi bir oyuncunun yer aldığı bir filmden ne bekleyebilirdim ki? Ama iyi çıktı, iyi de oldu.

Hiç yorum yok: