Salı, Temmuz 10

Southgate Sessizliği



Kupayı kim alır, en iyi oyuncu kim olur bilmiyorum. Fakat turnuvanın teknik direktörü bu adam!

Yıllardır alışmışız kibirli İngiliz teknik adamlarına. Çok konulup az iş yapan bu adamlar senelerce fiyasko yaşattılar ülkelerine. Aralarından bir tek Glenn Hoddle takımını ayırırım ama o da çenesini tutamadığı için silindi gitti.

Gareth Southgate bu göreve başarıları sayesinde gelmedi. Karakteri, duruşu ve tarzı onu buraya taşıdı. Gemiyi sessizce limana yanaştırıp akışına bırakacaktı. Fakat o daha fazlasını yaptı. Yıllar boyunca biraz yetenekli takımları göklere çıkarıp top oynatmayan adamlardan sonra, düşük kapasiteli oyuncu havuzundan birbirini tamamlayan harika uyumlu bir 11(hatta 23)  çıkardı.

Tabi lige yansıyan Pep Guardiola etkisi de bir gerçek. O ayrı bir yazı konusu. Esas olarak, işi yapana bakmak lazım. Bu yelekli adam, 26 yaş ortalamalı takımla 28 sene aradan sonra takımını yarı finale çıkardı.

Genelde böyle övdüğüm takımlar en kısa sürede patlar. Siz bu yazıyı okurken belki İngiltere elenmiş olacak. Fakat Southgate'in İngiltere'ye yaşattığı heyecan, yarattığı hava yeni ve güzel şeyler doğuracaktır.

Helal olsun sana şair yelekli çocuk!

Hiç yorum yok: