Cumartesi, Temmuz 28

Yıllar Sonra Kosa ve Tanju



Jakub Kosecki, Adana Demirspor'da...

Çok ilginç bir transfer aslında. Jakub'un babası Roman, bizim hayatımıza 90'larda girmişti. Hatta direkt 1990'da. Jakub'un doğduğu yazın hemen sonrasında. O yazdan sonra transfer haberlerinde devamlı Roman Kosecki'nin ismi vardı. Galatasaray da Fenerbahçe de onu istiyordu. Devre arasındaki transfer döneminde ise gülen Galatasaray olmuştu.

Roman Kosecki ile Tanju Çolak altı ay aynı takımda forma giydi. O altı ayda Kosecki 8, Tanju 21 gol attı. Fakat sezon sonunda Tanju Çolak Fenerbahçe'ye gidiyor. Hem bir çok Galatasaraylı'nın gönlünde derin yaralar hem de kendi kariyerinde bir kırılmaya yol açtı.

Birçok kişiye göre Tanju Çolak'ın futbolu bıraktıktan sonra futbol dünyasında çok fazla ekmek yiyememesinin nedeni bu transfer. Zira hiçbir camiayı arkasına alamadığı için sahipsiz kaldı. Bana kalırsa başka yetersizlikler de var ama iddia böyle. Tabi Tanju da aynı savlara sarıldı.

Fakat seneler sonra ilk defa ciddi bir işe soyunan Tanju Çolak (Adana Demirspor'a sportif direktör oldu) ilk transferlerinden birini Kosecki ile yaptı. Roman değil, Jakub...

Adana Demirspor taraftarının Kosecki ailesini sevdiğini tahmin ediyorum. En azından sevmek için bir nedenleri var. Roman Kosecki, Türkiye'ye transfer olduğunda ilk gollerini Adanaspor'a atmıştı. Gerçi Jakub pek skorer bir oyuncu değil gibi, zaten orta sahada oynuyor. Ama belli olmaz bu işler. 

Yeri gelmişken Adana derbisinin tarihini hatırlatalım; 25 Kasım! 

Hiç yorum yok: