Çarşamba, Ekim 6

Golo #8

Geçen hafta Porto'nun yıldızı Mehdi Taremi'nin golünü zirveye yazmıştık. Uzaktan atılan bir aşırtmaydı. Bu haftaki golümüz onu biraz andırıyor.

Öncelikle belirtmek gerekir ki, kesinlikle Taremi'nin golü daha güzeldi. Hatta bu hafta Boavista'dan Yusupha ve Gil Vicente'den Samuel Lino da güzel goller attılar. Fakat güzel golü seçerken ekrandan gördüğümüz estetik çok önemli. Bunu da kamera açısından, topun aldığı şekle kadar birçok detay belirliyor. O yüzden bahsettiğimiz iki gol elendi. Dragao'da atılan gol ise mekanın ve kamera açılarının etkisiyle öne çıktı.

Özetle, bu haftaki golümüz, Paços de Ferreira takımının genç oyuncusu Nuno Santos'tan geliyor. 22 yaşındaki oyuncu, Porto maçının henüz 19. dakikasında kontra atağa çıkan takımına arkadan destek verirken bir anda topu önünde buluyor. Topla buluştuğunda Porto kalecisi Diogo Merieles kalesinde değil ama Nuno Santos'un önünde beş Porto oyuncusu var. Ayrıca kaleye uzaklığı da yaklaşık 25 metre... Önce açısını bulup metreleri biraz azaltıyor, sonra da tam ceza sahası çizgisi üzerinden sağ ayağıyla topu 90'a yolluyor.

Klas bir gol. Keşke sol ayakla atsaydı! Fakat bu gol Paços de Ferreira'ya puan için yetmeyecek. Porto maçın geri kalan bölümünde iki gol birden atarak üç puana uzandı.

Paços de Ferreira geçen sezon iyi bir performans sergilemişti. Bu listeye de iki gol sokmuştu. Bu sezon Tottenham galibiyetiyle dikkat çektiler ama sezonu erken açmak pek yaramadı. Geçe sezonki performanstan biraz uzaklar. Fakat ligin en az gol atan takımlarından biri olmalarına rağmen sekiz hafta içinde buraya bir gol eklediler.

Son iki maçında iki gol kaydeden Nuno Santos'un milli maç arası sonrası performansını merak ediyorum.

İşin ilginç tarafı geçen haftanın golcüsü Taremi, maçın sonlarında iki sarı kart birden görüp ihraç edildi. Bir hafta kralsın, bir hafta dışarıda, ertesi hafta cezada...

GOLO #7

GOLO #6

GOLO #4

GOLO #2

Hiç yorum yok: