Cuma, Mart 4

Golo #24

Süper Lig'de bu hafta 43 gol atıldı ve rekor kırıldı. Portekiz'de ise bunun yarısından daha az gol atıldı; 21 gol! Tıpkı geçen haftaki gibi. Oldukça kurak bir Şubat ayı yaşadık.

Haliyle 21 golden en güzelini seçmek kolay olmadı. Beş maç berabere bitti, dengeler bozulmadı. Çoğu gol kenar ortalardan geldi. Saymadım ama kafayla atılan gollerin sayısı da fazlaydı. "Kafayla atılan gol güzel olmaz" diye bir kural yok tabi, hatta onları özel olarak beğenen de var ama benim radarıma kolay kolay girmiyor.

Haliyle başka haftalarda yüzüne bakmayacağımız bir gol, bu sefer öne çıktı. Porto - Gil Vicente maçı, haftanın en keyifli mücadelelerinden biriydi. Porto, takipçisi Sporting ile puan farkını açmak için sahaya çıktı ama sezonun sürpriz takımı Gil Vicente inanılmaz bir direnç gösterdi. Konuk takım henüz 3. dakikada 10 kişi kaldı, ilk yarıda kalesini kapadı, maç boyunca kalesinde 27 şut gördü, yetmedi bir de 62. dakikada golü buldu.

Sezonun iki yıldızı başroldeydi. Porto, Benfica ve Atletico'nun peşinden koştuğu Samuel Lino getirdi, İspanyol santrfor Fran Navarro sırtı dönük bir şekilde topla buluştu. Kıvrak bir şekilde döndü ve iki Porto stoperi Mbemba ve Cardoso'nun arasından geçti. Artık kaleci Diogo ile karşı karşıya kalmıştı ve bu sezon sıklıkla yaptığı gibi topu filelere gönderdi.

Çok güzel bir gol değildi belki ama içinde kaliteyi barındırıyordu. Onu gösterebilmesi kalbimizi çalmaya yetti. Zaten Fran Navarro bu sezon kalitesiyle radarımıza da girdi. Valencia altyapısından çıkan 24 yaşındaki oyuncuyu La Liga'da pek görememiştik. Portekiz'deki ilk sezonunda ise şimdiden 13 gole ulaştı. Büyük ihtimalle (yine İspanya'dan gelen) Darwin Nunez'i krallık yarışında yakalayamayacak ama Gil Vicente gibi bir takımda bunu başarması çok daha önemli olabilir.

Asisti yapan Lino'nun da sekiz golü var. Onun da peşinde Premier Lig takımları var. İki oyuncunun toplam gol sayısı, Gil Vicente'nin toplam gol sayısının yüzde 60'ına tekabül ediyor. Gil Vicente ise sezonu muhteşem geçiriyor ve beşinci sıraya kuruldu. Porto deplasmanını da 87 dakika 10 kişi oynamalarına rağmen 1-1 bitirdiler. 

Bu arada Gil Vicente, bu bloga daha önce bir kez konuk olmuştu. Geçen sene yine bir haftanın golüne imza atmışlardı. O golü atan Laurency, şimdi Göztepe'de oynuyor. Fran Navarro'nun yolu buraya düşer mi? Belli olmaz. Fakat Avrupa'da biraz daha zaman geçireceği belli...

GOLO #22 GOLO #15

GOLO #14 GOLO #13

GOLO # 12 GOLO #11

GOLO #9 GOLO #8  

GOLO #7 GOLO #6 

GOLO #4 GOLO #2


Hiç yorum yok: