Cumartesi, Mart 12

Golo #25

 


Hiç uzatmaya gerek yok.

Gerçi ligin resmi Youtube kanalı bu hafta Santa Clara'nın yıldızı Rui Costa'nın golünü seçmiş ama bizim gönlümüzde bir Porto golü var.

Porto golü diyoruz, zira goldeki son vuruş çok aman aman estetik bir güzelliğe sahip değil. Hatta basit bir gol olarak görülebilir. Rui Costa ile Evanilson'ı karşılaştırınca, Rui Costa öne çıkar.

Fakat golün hazırlanışı çok güzel. Savunmadan seken topu alan Vitinha, topu sektire sektire sürüyor, sonra havaya kaldırarak ceza sahasına yolluyor. Mehdi Taremi topu yere düşmeden kafayla diğer direğe yolluyor. Tüm savunmanın bakışlarının ardından top Evanilson'un önüne düşüyor. O da zorlanmadan golünü atıyor.

Tıpkı küçükken mahallede oynadığımız aylık oyunları gibi. Havadan yolluyorlar birbirlerine, tek dokunuşla (sektirme tek dokunuş sayılırdı) paslaşıyorlar.

Aslında Porto son dönemde çok güzel goller atmaya başladı. Başrolde de Taremi-Evanilson ikilisi var. Jesus Corona, Sergio Oliveria ve tabi ki Luis Diaz devre arasında başka ülkelere gidince takımın hücum gücünde bir düşüş olacağını düşünmüştüm. Fakat Evanilson-Taremi'den apayrı seviyede bir ikili çıktı.

Taremi Şubat ayına kadar toplam 7 asist yapmıştı. Şubat ayında aynı sayıda servisi takım arkadaşlarına yolladı. Bu asistlerin beşinde golü atan isim Evanilson oldu.

Geçen sezon pek ortalardan gözükmeyen Evanilson ise yeni sezona yedekte başlamıştı. Sezonun 2021 aylarında ligde iki gol atabilmişti. Fakat Ocak ayıyla beraber atağa geçti. İki ayda sekiz gol kaydetti. 

Bu ikili, hafta içinde de (yani 10 gün önce) Sporting ile oynanan kupa maçında da enfes bir gole daha imza attılar. Adeta futsal golü. Yazının başlığı serimizin geleneği olmasaydı, "Bu ikiliye dikkat" klişesini buraya yapıştırabilirdik. Kalan 9 haftada ilgiyle izleyeceğiz.

GOLO #24

GOLO #22 GOLO #15

GOLO #14 GOLO #13

GOLO # 12 GOLO #11

GOLO #9 GOLO #8  

GOLO #7 GOLO #6 

GOLO #4 GOLO #2

Hiç yorum yok: