Çarşamba, Ağustos 12

Pandemi Golcüsü


Corona salgını, tüm hayatı ve dünyayı olduğu gibi futbolu da alt üst etmişti. Evlere kapandığımız günlerde birçok soru da aklımızda geziniyordu. Futbolla ilgili de çok fazla soru, cevaplanmayı bekliyordu. Sonuna gelinen sezon tamamlanacak mıydı? Sezona devam kararı çıkarsa aylardır idman yapamayan oyuncular nasıl dönecekti? Maçlar daha mı gollü olacak, genç oyuncular mı oynayacak, seyircisiz tribünler maçları nasıl etkileyecek?

Bütün bu soruların cevaplarını aramaya devam ediyoruz. Çok şükür; futbol geri döndü, sezon tamamlandı. Artık istatistiklere bakarak sorulara cevap bulma zamanındayız.

Türkiye'de iki lig kaldığı yerden devam etti ve sona erdi; Süper Lig ve 1.Lig! İkisinde de maçlar oynandı. Peki kalan maçlarda en çok gol atan isim kim oldu? Süper Lig'in gol kralı Sörloth mu? Yoksa alt tarafın golcüsü Paixao mu? Belki Cisse diyenler çıkabilir. Ama cevap başka biri: Keçiörengücü'nden Cem Ekinci

29 yaşındaki oyuncunun sezonuna bakarsak, bir Türk spor basını manşeti tarzıyla "Corona günlerinde gol" diyebiliriz. Zira sezon boyunca, Mart ayına kadar sadece 1 gol atabilen Cem Ekinci, aradan sonra çıktığı altı maçta yedi gol attı. Üstelik bu maçların sadece üçüne ilk 11'de başladı ve sadece birinde 90 dakikayı tamamladı. Galiba bu garip sezonun son kısmı en çok ona yaradı. Geçen sezon 2.Lig'de Bodrumspor forması giyen Cem, belki de bu sayede tekrar 2.Lig'e dönmekten kurtuldu.

Cem'i takip eden diğer oyuncuları da unutmayalım ve listeyi tamamlayalım.

6 gol atan iki isim var. Biri salgın döneminde Süper Lig'in en golcüsü olan Papiss Cisse. Diğeri ise altı golünü de penaltıdan atan Erkan Zengin.

Süper Lig'in gol kralı ve 1.Lig'in gol kralı Sörloth ile Paixao beşer gol kaydetti. Kasımpaşa'nın ikilisi Koita ve Thiam da beşer kez fileleri havalandırdı. Koita sakatlanmayıp bazı maçları kaçırmasaydı belki Cem'i de geçerdi. Skoda (Rizespor) ve Maksim (Gaziantep FK), Süper Lig'in diğer beş gollü isimleri. 1.Lig'de ise iki oyuncumuz daha var. Daha doğrusu biri artık Süper Lig oyuncusu. Karagümrük'ün Slovak yıldızı Eric Sabo ikisi Play-Off yarı finali maçlarında olmak üzere beş gol atarak takımına son virajda hayat verdi. Menemenspor'dan Samed Ali Kaya'nın da istatistiği çok ilginç. Sezonun ilk bölümünde 17 maça çıkarak beş gol attı. Aradan sonra altı maça yine beş gol sığdırmayı başardı. Yani gollerinin yarısını salgın dönemine sıkıştırdı.

Son olarak dört gol atanları da sıralayalım o zaman. Göztepe'den Alpaslan Öztürk, Kayserispor'dan Kravets, Trabzonspor'dan Novak, Alanyaspor'dan Bakasetas, Boluspor'dan Gökhan Sazdağı (üç golü son maçta attı) ve Osmanlıspor'dan Mertan Caner Öztürk...

Hiç yorum yok: