Perşembe, Eylül 3

Sister


Beklediğimden iyi çıkan bir film. Beklentimin düşük kalmasının önemli nedenleri var. İnternette hakkında hiç yorum yoktu. Ayrıca filmi izlediğim zaman IMDB'de puan bile verilmemişti. Şu an, 282 kişinin kullandığı oylar sayesinde  6.7'lik standart bir puana sahip.

Aslında çok standart bir öyküye ve çok klasik bir anlatıma sahip. Ailesiyle sorunlar yaşayan ve onlardan zamanla uzaklaşan Billy, sevgilisiyle bir hayat yaşamaktadır ama bu hem işinde hem sevgilisiyle sorunları vardır. Bu noktada uzun süredir görmediği küçük kız kardeşi Niki hayatına dahil olur ama istediği bir durum değildir. Ergen Niki de çevresinde sevilen biri değildir ve zor bir karakterdir. Bu uyumsuz gözüken iki kardeş zamanla birbirlerine bağlanır ve birbirlerinin zorluklarına yardımcı olurlar.

Özellikle Türkiye seyircisinin çok hoşuna gidebilecek bir film. Türk sinemasında çok işlenen 'kardeşlik' temalı filmlerden bu konuya hakimiz ve genel olarak seviyoruz. Tabi burada bir fark var. Bunu da filmi izlerken fark ettim. Her Şey Çok Güzel Olacak'tan Canım Kardeşim'e, Limonata'dan Yusuf ile Kenan'a, ve hatta Uyanık Kardeşler'e kadar; eğer kalabalık bir kardeşler topluluğu yoksa, yani iki kardeşten bahsediyorsak genelde bu iki kardeşin erkek olduğunu görüyoruz. Burada erkek ve kız kardeş var. Hatta yaş farkları da oldukça yüksek. Bu nedenle en azından bizim için bir yenilik barındırıyor.

Film birçok klişe barındırsa da sonu sürprizli sayılabilir. Bu da vasat filmler arasından sıyrılmasına yol açabilirdi. Fakat kıyıda köşede kalmak gibi bir sorunla karşılaşmış. Tavsiye edeceğim filmler arasında olmaz. "Denk gelinirse izlenir" diyebileceğim bir film ama internetteki popülerliğine bakılınca denk gelmek de pek mümkün değil. Bana nasıl dek geldiyse artık; kısmet işte...

Hiç yorum yok: